Boldog(abb) új évet!

Szerintem nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy többen várják a 2021-es év végét, hiszen ez sem volt egy könnyű év. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy a számos negatív dolog mellett pozitív változások is történtek az életedben! Az alábbi cikkünkben abban szeretnénk Neked segítséget nyújtani, hogy összegezd az óév eseményeit és, hogy derűlátóan készülj fel 2022-re. A legjobb, ha ezeket feljegyzed, hogy tudd majd magad emlékeztetni.

Büszkeség

Írj le három dolgot, amire büszke vagy. Ezek bármilyen dolgok, történések lehetnek az élet bármely területéről. Gondolj vissza rájuk, hogyan valósultak meg vagy hogyan valósítottad meg őket. Ugye milyen jó érzés újból átélni őket? Tűzz ki magadnak olyan célokat a következő évre, amiknek megvalósulásakor hasonló büszkeséget érzel majd. Fontos, hogy reális célokat állíts fel magadnak és jó, ha a hozzájuk vezető utak lépéseit is tudod nagyjából vázolni.

katerina-smirnova-5vykeYLZgb0-unsplash
téli hangulat

Hála

Ha másra nem is, de arra biztosan megtanított minket az idei év, hogy hálásak legyünk minden olyan apró dologért, aminek megléte előtte magától értetődő volt. Gondold át, hogy 2020-ban miért voltál a leghálásabb és miért. Ha ez sikerült akkor utána pedig töprengj egy kicsit azon, hogy hogyan fogod ezt az állapotot fenntartani a következő évben (és még utána is). Jegyzeteld le, hogy mit fogsz érte tenni, hogy továbbra is hálás lehess bizonyos dolgokért.

Szép emlék 

Az év negatív történései mellett idézd fel a pozitív eseményeket, dolgokat is.Tekints vissza szép emlékekre, vidám pillanatokra. Plusz pont, ha fotókat is tudsz a csodás dolgok mellé párosítani (akár képzeletben is). Próbálj meg minden hónapról felidézni egy vagy akár több kedves emléket, ugye, hogy nem is volt olyan rossz ez a 2020-as év? A szép emlékek, vidám pillanatok segítenek feltölteni és új energiákat adnak az új évhez. 

őszi otthon

Tanulság

Bizonyára ebben az évben is történt veled olyan dolog, ami nem pont úgy sült el, ahogy azt eredetileg eltervezted. Ha eddig nem vetted rá magad, akkor az év vége egy kiváló alkalom arra, hogy ezekre visszagondolj és levond a megfelelő tanulságokat. Ez segít majd Neked abban, hogy újból nekivágj a megvalósításnak úgy, hogy a korábbi esetleges hibákat nem követed el újból és lehet, hogy új ötletek is előjönnek majd a kivitelezés kapcsán.

Növekedés

Mi volt vagy mik voltak azok a dolgok, amikben fejlődtél, tudtál növekedni? Az élet milyen területén érted el a legjelentősebb növekedést? Ezeket nem csak azért jó feleleveníteni, mert örömmel fog eltölteni, hogy milyen szuper irányba tartasz, hanem amiatt is, mert így átgondolhatod, hogy tudod magad fejleszteni a következő időkben. Ezáltal pedig könnyebben tudsz majd kitűzni célokat és az oda vezető utat is könnyebbnek látod majd.

alex-batonisashvili-QNYfmtiOuHY-unsplash

Újdonság

Gyűjtsd össze, hogy milyen újdonságokkal találkoztál az évben. Lehet szó egy új szenvedélyről vagy hobbiról, de akár még egy új szokásról. Ha egy vagy több ilyen is volt Neked az elmúlt évben, akkor nagyon szerencsésnek mondhatod magad, hiszen új élményekkel és/vagy tudással gazdagodtál. Az újdonság varázsára mindenkinek szüksége van, törekedj arra, hogy a jövő évben is minél több új dologba vágj bele, keress új kihívásokat, ez fogja igazán megszínesíteni az életed.

Csodálatos 2022-t kívánunk Neked!

home office
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

Egyre többen dolgoznak otthonról, így olyan problémákkal kell szembenézni, mint a motiválatlanság és a határidők nehézkes betartása. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyek segíthetnek, hogy otthonról is motiváltan tudj hatékonyan dolgozni.

Tovább olvasom »
szokás
5 egészséges szokás, ami megváltoztatja az életedet!

Hiszünk az apró részletekben, hiszen egy egyszerűbb outfitet is merőben meg tud változtatni egy különlegesebb kiegészítő. Ugyanígy, ha kisebb újításokat vezetünk be napi rutinunkban, vagy hozzáállásunkban, az egész közérzetünkre hatással lehet. Most 5 ilyen tippet szedtünk össze nektek, amiknek alkalmazásával és kis odafigyeléssel hatalmas változásokat érhettek el a mindennapokban.

Tovább olvasom »
energikus reggel
Energikus reggel – produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban múlik a reggeli rutinodon. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól figyelj jobban oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy hogy érzed magad a bőrödben. Hoztunk pár tippet, hiszen tudjuk, hogy az életmódunkban való változtatás sok kihívást tartogat.

Tovább olvasom »
újévi fogadalmak
Újévi fogadalmak, avagy hogyan csapjuk be önmagunkat

Új év, új én! Hangzik el sokunk szájából, de vajon képesek vagyunk-e megfogadni és megtartani a dolgokat, amelyeket az év utolsó napján kötünk magunkkal. Kicsit olyanok az újévi fogadalmak, mintha magával Luciferrel kötnénk egyességet, aminek sose lesz jó vége. Összegyűjtöttük azokat az újévi fogadalmakat, amelyeket mindig megfogadunk, de sose tartunk be.

Tovább olvasom »