Black Friday tudatosan – 3+1 tipp, hogyan vásárolj megfontoltan a leárazások őrületében

Mint azt már tudhatod, az Uptostyle-nál kiemelt hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, a minimalizmusra és a tudatos életmódra. A webshopunkban található termékek éppen ezért korlátozott számban elérhetőek, illetve egytől egyig olyan márkáktól származnak, akik osztják nézeteinket, és céljuk a hasonló értékeket közvetítése vásárlóik számára. Kis vállalkozásként a Black Friday számunkra nem közönségünk őrült pénzköltésének elősegítéséről és a minél nagyobb haszonszerzésről szól, hanem arról, hogy kis számű árukészletünk utolsó darabjai is szerető gazdára leljenek, illetve hogy a régóta áhított, minőségi, drágább termékeket most Te is könnyebben megszerezhesd. Ha Te is szeretnéd kiélvezni az akciókat, de emellett megfontolt vásárlói döntéseket hozni, adunk pár tippet, hogyan maradj tudatos a leárazások őrületében.

1. ÍRJ BEVÁSÁRLÓLISTÁT

Nincs azzal semmi gond, ha egy régóta vágyott holmit, melyet eredeti áron nem feltétlenül szereznél be nyugodt szívvel, a Black Friday alkalmából végre kedvezményesen tudsz megvásárolni. A gond akkor kezdődik, amikor valamit csak azért vásárolsz meg, mert éppen akciós. Ha szeretnéd elkerülni ezeket az impulzusvásárlásokat, készíts egy bevásárlólistát mindarról, amire már régóta vágysz, és úgy gondolod, mindenképpen szükséged van rá. Akár táblázatba is rendezheted őket, megjelölve, mire mennyit szánnál, felállítva egy fontossági sorrendet. Ez segít, hogy a tudatosság ösvényén maradj, és ne csábulj el értelmetlen dolgok iránt.

black friday
black friday

2. ADD MEG A MÓDJÁT

Fontos, hogy a vásárlás ne feszült, stresszes folyamat legyen, amikor a többiekkel versenyezve össze-vissza kattintgatsz, hogy a tiéd lehessen a kiszemelt darab. Ha megvan a listád, csak készítsd elő, rakj be valami jó zenét, és élvezd a kényelmes, megfontolt vásárlást. A nyugodt lelkiállapot kulcsfontosságú, hiszen feszült vagy szomorú hangulatban az ember sokkal inkább hajlamos hatalmas összegeket elkölteni teljesen felesleges dolgokra, meggondolatlanul. Ráadásul zaklatott állapotban egy online rendelés során még az adataid megadásában is ejthetsz hibákat, melyek utólagos javítása és orvoslása rengeteg kellemetlenséget és bonyodalmat okozhat.

3. MEGBÍZHATÓ FORRÁS

A Black Friday kitűnő alkalom a csalóknak, hogy vonzó hirdetésekkel félrevezessék a vásárlókat. Mielőtt bármilyen oldalon megadnád az adataidat akár regisztráció, akár a vásárlás véglegesítése során, mindenképp győződj meg róla, hogy a felület biztonságos, és nem csupán hamis, adathalász weboldallal van dolgod. Ha belefutsz egy ilyenbe, a későbbiekben elég valószínű, hogy sem a megvásárolt terméket, sem a pénzedet nem fogod már viszontlátni. Ahhoz, hogy ezeket kiszűrd, érdemes megnézni a kapcsolódó közösségi média felületeket, a weboldal menüpontjait, van-e folyamatos tartalom, valamint hogy mennyi információ áll rendelkezésre, van-e bemutatkozás. Ha szinte semmit nem tudsz kideríteni, az mindig legyen gyanús!

black friday
black friday

3+1. BIZTOS, HOGY JÓ LESZ? 

Mielőtt véglegesítenéd a vásárlást, még egyszer győződj meg róla, hogy a megfelelő termékek vannak-e a kosaradban! Ha eltértél a bevásárlólistádtól, mert közben megláttál valami olyat, ami korábban lemaradt róla, nyugodtan vedd meg, de előtte mérlegelj – biztos, hogy arra is szükséged van? Biztos, hogy olyan érzéseket fog kelteni benned, amit Te vársz tőle? A legfontosabb szempont, hogy ne a kedvezmény mértéke határozza meg, jól döntesz-e, hanem hogy tényleg használni/hordani fogod-e a darabot, tudod-e hova tenni a lakásban, tudod-e mivel kombinálni stb. Ha a válaszod mindenre „igen”, akkor irány a fizetés!

Reméljük, ezek az apró tippek számodra is segítenek majd ésszerűnek és józannak maradni a Black Friday őrületben, és kizárólag olyan dolgokat beszerezni, melyek hozzájárulnak boldogságodhoz, a mindennapi életed megkönnyítéséhez és a lelki kiegyensúlyozottságodhoz egyaránt! Kezdd el összeállítani bevásárlólistádat már most, és válogasd ki kedvenceidet webshopunkból!