Ajándékcsomagolási inspirációk

Karácsonyi nagybevásárlás, nagytakarítás, nagymosás… Decemberben szeretünk túlteljesíteni és nagyban gondolkodni, ezért hajlamosak vagyunk átsiklani az ünnepi tennivaló lista csekélyebb pontjai fölött és megfeledkezünk élvezni a készülődés minden egyes pillanatát. Pedig ilyen az ajándékcsomagolás is: egy igazi kis meghitt szertartás. Eljött az idő, hogy szabadjára engedd a benned alvó karácsonyi manót, amely az elmúlt 12 hónapban lelked mélyen pihent és csak erre a pillanatra várt.

Mielőtt belevágnánk van egy elképesztően fontos dolog, ami nélkül nem ajándékcsomagolás az ajándékcsomagolás. Nem, itt nem Michael Bubléra vagy a forró csokoládéra gondoltunk. (De ha már itt tartunk, akkor úgy meltó, hogy alapozzuk meg a hangulatot karácsonyi dallamokkal és kedvenc forró italunkkal.) Mi az ajándékra gondoltunk. Feltéve, hogy még nincs ötleted mit adj az ünnepekre szeretteidnek, ajánljuk, hogy nézz szét webshopunk gondosan összeválogatott termékei között vagy olvasd el a fenntartható karácsonyi ötleteket tartalmazó cikkünk. Amennyiben pedig már kipipáltad a tennivaló listádon az ajándékok vásárlását, folytathatjuk cikkünk a becsomagolással.

A csomagolás szertartását két fontosabb részre oszthatjuk, melyekben egyenlő módon valami személyeset tudsz hozzátenni az ajándékhoz. Az első és talán a legfontosabb rész a csomagolópapír. Mi itt a háztartási barna csomagolópapírt emelnénk ki, amely helyettesíthető újrahasznosított papírral, régi papírzacskóval vagy akár újságpapírral is. Ez a kategória azzal tűnik ki a fényes és mintás csomagolópapírok közül, hogy a sokoldalúbb és könnyebben újrahasznosítható mint a glitteres. A sokoldalúsága alatt azt értjük, hogy karácsonyi manó éned szabad utat kap személyre szabni. A papírra rajzolhatsz, matricákat ragaszthatsz, festhetsz. Próbáld ki, hogy egyszerűen fröcskölj rá festéket és légy te az ajándékcsomagolás Jackson Pollockja. Továbbá, írhatsz a papírra kalligrafikusan különböző színű tintákkal vagy éppen olyan írószerrel, ami a kezedbe akad és olyan stílusban, ami hozzád közel áll.

Ha egy kicsit jobban bele akarsz mélyedni a munkálatokba akkor a fogj a kezedbe egy krumplit és egy kést. Gyerekkort idéző folyamat során különböző mintákat tudsz kivágni a krumpliból. Majd bármilyen festékbe mártva a mintákat a csomagoló papírra tudod nyomni. Összességében egy kézműves és karácsony hangulatú csomagolás lesz a végeredmény.

A csomagolás második részét a díszkötözés képezi, amelyben újra helyet tudunk szorítani a kreatív újrahasznosításnak. Ha éppen nincs otthon színes szalag vagy bársony masni nem kell elkeseredni. A hétköznapi kötöző spárga is feldobható a legegyszerűbb megoldásokkal.  Ha a természet inspirálna, akkor díszítheted az utolsó téli sétádon talált örökzöld ágakkal vagy a nyár során gyűjtött és préselt virágokkal. A növényeket elég a kötőzés alá erősíteni vagy ha kéznél van egy viaszpecsét, akkor azzal egy csavart csempészni a dekorálásba. Amennyiben a téli illatok serkentenek csomagolásra, a szárított narancskarika és a mennyei illatú fahéjrúd is díszítő elemmé tud változni a kezeid alatt. Hogyha pedig a közös emlékek ihlentek meg, akkor tűzz egy személyes hangú kártyát, képeslapot vagy közös fotót a masnira. Ehhez nem muszáj a meseszépen illusztrált kártyát vagy fényképet kilyukasztanod vagy összeragasztóznod, elég egy egyszerű facsipesszel felhelyezni. És végezetül, abban az esetben ha a karácsonyfa ad inspirációt díszítésre, akkor kisméretű dekorációkat, például pici gömböket vagy csípeszdíszeket is használatba veheted a csomagolás utolsó fázisában.

Képek forrása: Boxwood Avenue, burkatron

home office
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

Egyre többen dolgoznak otthonról, így olyan problémákkal kell szembenézni, mint a motiválatlanság és a határidők nehézkes betartása. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyek segíthetnek, hogy otthonról is motiváltan tudj hatékonyan dolgozni.

Tovább olvasom »
szokás
5 egészséges szokás, ami megváltoztatja az életedet!

Hiszünk az apró részletekben, hiszen egy egyszerűbb outfitet is merőben meg tud változtatni egy különlegesebb kiegészítő. Ugyanígy, ha kisebb újításokat vezetünk be napi rutinunkban, vagy hozzáállásunkban, az egész közérzetünkre hatással lehet. Most 5 ilyen tippet szedtünk össze nektek, amiknek alkalmazásával és kis odafigyeléssel hatalmas változásokat érhettek el a mindennapokban.

Tovább olvasom »
energikus reggel
Energikus reggel – produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban múlik a reggeli rutinodon. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól figyelj jobban oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy hogy érzed magad a bőrödben. Hoztunk pár tippet, hiszen tudjuk, hogy az életmódunkban való változtatás sok kihívást tartogat.

Tovább olvasom »
újévi fogadalmak
Újévi fogadalmak, avagy hogyan csapjuk be önmagunkat

Új év, új én! Hangzik el sokunk szájából, de vajon képesek vagyunk-e megfogadni és megtartani a dolgokat, amelyeket az év utolsó napján kötünk magunkkal. Kicsit olyanok az újévi fogadalmak, mintha magával Luciferrel kötnénk egyességet, aminek sose lesz jó vége. Összegyűjtöttük azokat az újévi fogadalmakat, amelyeket mindig megfogadunk, de sose tartunk be.

Tovább olvasom »