Ajándékcsomagolás Uptostyle módra!

Csomagolópapírok, csillámok, fóliák, színek, masnik, szalagok…
Ezek jutnak eszünkbe először, amikor az ajándékcsomagolás fázisába jutnak a karácsonyi előkészületek. Minden évben új ajándéktasakokat és csomagolóanyagokat vásárolunk – mi viszont szeretnénk megmutatni, hogyan is lehet ezt sokkal környezet- és pénztárcakímélőbb módon kivitelezni, igazi minimalista stílusban!

Kezdetnek becsomagolandó ajándéknak megfelelő méretű dobozra  lesz szükséged: nem kell külön vásárolni, hisz be lesz borítva, így egy cipősdoboz is teljesen megteszi. Olló, cellux, ragasztó kötelező, ezeken kívül a fantáziádra és a lehetőségeidre van bízva a többi kellék.

ajándékcsomagolás
ajándékcsomagolás

Első tippünk a sütőpapír: minden háztartásban megtalálható, olcsó, és ha ugyan önmagában nem is mutatós, egy kis raffia, csipeszek, falevelek, ízléses ágak-bogak felhasználásával máris szuper csomagolást készítettél!

A kettes számú javaslat, talán a legolcsóbb mind közül: a zsírpapír. Ennél a módszernél csak arra érdemes odafigyelni, hogy két, talán három rétegben kell használni, mert a vékonysága miatt könnyen átüt egy-egy cipősdoboz felirata vagy mintája.

ajándékcsomagolás

Harmadik ötletünk is hasonló, a papír írószer boltokban is  megtalálható barna,  natúr csomagolópapír: hasonló díszekkel dobható fel, mint a sütőpapír, de talán ezen a felületen kifejezetten jól mutat egy-egy vékony csík világos csipke anyag, vagy csipkebogyó termések, apró fenyő ágak.

 

+1: ezeken kívül természetesen megfelelő lehet az újságpapír is, ám itt érdemes odafigyelni 1-2 apróságra: fekete fehérben gondolkodj, és óvatosan a szalagcímekkel! Keress egy hosszabb, akár idegen nyelvű cikket, és azzal borítsd be a csomagod, hisz nem a szövegen lesz a hangsúly, hanem a dekoráción.

ajándékcsomagolás
ajándékcsomagolás
0L0A6360

Képzeld csak el, mekkora a szeméttermelés a karácsonyi időszakban: az olcsóbb natúr papíros megoldással a környezetet is kímélheted, hisz könnyen találni újrahasznosított kartonokat vagy zsírpapírt. Természetesen a bontogatás után te is gondolj a szelektív szemétgyűjtésre! Ami a díszítéseket illeti, nyugodtan tedd félre, jól fog jönni jövőre is egy-egy extra szalag.

Mi komolyan vettük a cikk tartalmát, és újrahasznosított papírt használva csak és kizárólag az otthon talált díszeinkkel dekoráltuk a csomagjainkat, és alkottunk pár igazán mutatós, egyszerű de nagyszerű ajándékborítást – fillérekből.

home office
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

Egyre többen dolgoznak otthonról, így olyan problémákkal kell szembenézni, mint a motiválatlanság és a határidők nehézkes betartása. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyek segíthetnek, hogy otthonról is motiváltan tudj hatékonyan dolgozni.

Tovább olvasom »
szokás
5 egészséges szokás, ami megváltoztatja az életedet!

Hiszünk az apró részletekben, hiszen egy egyszerűbb outfitet is merőben meg tud változtatni egy különlegesebb kiegészítő. Ugyanígy, ha kisebb újításokat vezetünk be napi rutinunkban, vagy hozzáállásunkban, az egész közérzetünkre hatással lehet. Most 5 ilyen tippet szedtünk össze nektek, amiknek alkalmazásával és kis odafigyeléssel hatalmas változásokat érhettek el a mindennapokban.

Tovább olvasom »
energikus reggel
Energikus reggel – produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban múlik a reggeli rutinodon. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól figyelj jobban oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy hogy érzed magad a bőrödben. Hoztunk pár tippet, hiszen tudjuk, hogy az életmódunkban való változtatás sok kihívást tartogat.

Tovább olvasom »
újévi fogadalmak
Újévi fogadalmak, avagy hogyan csapjuk be önmagunkat

Új év, új én! Hangzik el sokunk szájából, de vajon képesek vagyunk-e megfogadni és megtartani a dolgokat, amelyeket az év utolsó napján kötünk magunkkal. Kicsit olyanok az újévi fogadalmak, mintha magával Luciferrel kötnénk egyességet, aminek sose lesz jó vége. Összegyűjtöttük azokat az újévi fogadalmakat, amelyeket mindig megfogadunk, de sose tartunk be.

Tovább olvasom »