5 egészséges szokás, ami megváltoztatja az életedet!

Hiszünk az apró részletekben, hiszen egy egyszerűbb outfitet is merőben meg tud változtatni egy különlegesebb kiegészítő. Ugyanígy, ha kisebb újításokat vezetünk be napi rutinunkban, vagy hozzáállásunkban, az egész közérzetünkre hatással lehet. Most 5 ilyen tippet szedtünk össze nektek, amiknek alkalmazásával és kis odafigyeléssel hatalmas változásokat érhettek el a mindennapokban.

 Írj le három dolgot, amiért hálás vagy aznap

A hálának hatalmas ereje van abban, hogy pozitív irányba terelje a gondolatainkat. Kísérletek igazolják, hogy ha egy hónapon keresztül, minden nap három dolgot leírunk, amiért hálásak vagyunk, akkor még a legkeményebb pesszimistából is optimista lesz. Kezd a reggelt azzal, hogy leírsz három dolgot, amiért hálás vagy, három dolgot, amit az adott nap elakarsz intézni vagy véghez tudsz vinni és egy érzést, hogy mit szeretnél érezni este, miután vége van a napnak. 

szokás

Igyál egy nagy pohár vizet, amint felkeltél

Nem árulunk zsákba macskát azzal, hogy egy pohár vízzel indított napnak sok jótékony hatása van. A szervezetünk hamar kiszárad egy kiadós alvás után, így nem is tehetnénk mást, mint hogy megadjuk a szervezetünknek, azt amit kíván. Segíti a szervezet kitisztulását, az éjszaka felgyülemlett toxinoktól, felgyorsítja az emésztést, csökkenti az étvágyat, és ez még nem minden! A folyadék feloldja a gyomorsavat, így szünteti, enyhíti a kellemetlen gyomorégést, de a vérkeringést is serkenti a bőrben, így az fényesebb, tisztább, feszesebb lesz. Sőt, még segít felébreszteni is, így a reggel is könnyebben indulhat.

Reggeli testmozgás

Legyen ez kardió, súlyemelés, jóga vagy nyújtózkodás. Mozgasd át magadat és készítsd fel a testedet az egész napra. Idővel több energiád lesz és a tested kívánni is fogja a sok mozgást. Eleinte nem biztos, hogy sok kedved lesz a reggeli órákban mozogni, de hidd el nekünk, hogy később megfogod magadnak köszönni. Azt ajánljuk, hogy kezd apránként legyen az egy rövid nyújtózkodás, majd utána egy alap jóga rutin, ami körülbelül 5 percet fog igénybe venni. Nem is kell növelni a mennyiséget, hiszen egyre többet fogsz kívánni a mozgásból, így a végén lehet, hogy már 15-20 perceket is képes leszel jógázni egyet. 

 

újévi fogadalmak

Állítsd be az ébresztődet 45 perccel lefekvés előtt

Sokunk napi szintű problémáját képezi, hogy későn bújunk ágyba és sokkal kevesebbet alszunk, mint amennyire szükségünk lenne. Döntsük el előre, hogy mikor akarunk lefeküdni és állítsuk be lefekvés előtt 45 perccel az ébresztőnket. Ez segíteni fog abban, hogy időben elkezdj a lefekvésre hangolódni és ne órákkal később kerülj ágyba a tervezettnél.

 

Ne mobilozz az ágyban

Talán ezt a tanácsot lesz a legnehezebb megfogadnunk, hiszen az üzenetek ellenőrzése lefekvés előtt szinte mindenkinek az esti rutin részét képezi. Mégis, a kütyük képernyője által kibocsátott fény különösen rossz hatással van az alvásra, hiszen a kék fény csökkenti a melatonin termelését. A kielégítő esti regenerálódás érdekében egy órával lefekvés előtt már ne használj elektronikus készüléket, inkább ragadj egy jó könyvet és azzal fáraszt le magadat. 

 

naplóírás

Most már csak annyi a dolgunk, hogy a változások elkezdését ne halasszuk holnapra! Rakjuk töltőre a telefonunkat, vegyük elő azt a könyvet, aminek a kiolvasását már régóta tervezzük, és meg se álljunk addig, amíg ezek a testre és elmére egyaránt jótékony hatással bíró újdonságok szokássá nem válnak!

home office
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

Egyre többen dolgoznak otthonról, így olyan problémákkal kell szembenézni, mint a motiválatlanság és a határidők nehézkes betartása. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyek segíthetnek, hogy otthonról is motiváltan tudj hatékonyan dolgozni.

Tovább olvasom »
szokás
5 egészséges szokás, ami megváltoztatja az életedet!

Hiszünk az apró részletekben, hiszen egy egyszerűbb outfitet is merőben meg tud változtatni egy különlegesebb kiegészítő. Ugyanígy, ha kisebb újításokat vezetünk be napi rutinunkban, vagy hozzáállásunkban, az egész közérzetünkre hatással lehet. Most 5 ilyen tippet szedtünk össze nektek, amiknek alkalmazásával és kis odafigyeléssel hatalmas változásokat érhettek el a mindennapokban.

Tovább olvasom »
energikus reggel
Energikus reggel – produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban múlik a reggeli rutinodon. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól figyelj jobban oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy hogy érzed magad a bőrödben. Hoztunk pár tippet, hiszen tudjuk, hogy az életmódunkban való változtatás sok kihívást tartogat.

Tovább olvasom »
újévi fogadalmak
Újévi fogadalmak, avagy hogyan csapjuk be önmagunkat

Új év, új én! Hangzik el sokunk szájából, de vajon képesek vagyunk-e megfogadni és megtartani a dolgokat, amelyeket az év utolsó napján kötünk magunkkal. Kicsit olyanok az újévi fogadalmak, mintha magával Luciferrel kötnénk egyességet, aminek sose lesz jó vége. Összegyűjtöttük azokat az újévi fogadalmakat, amelyeket mindig megfogadunk, de sose tartunk be.

Tovább olvasom »