Perzselő terrakotta

Épphogy leperegtek a nyár utolsó forró napjai, a korai ősz jegyei máris felütötték fejüket, lehulló levelek és hűvösebb éjszakák képében. Már a napsütés sem ugyanaz, mint néhány nappal ezelőtt – az immár lanyha napsugarak laposakat pislogva, visszafogottabban táncolnak bőrünkön, s az élénk nyári színek lassan mind átadják helyüket az őszi rozsdabarnának, vörösnek és narancssárgának. Az indián nyár, melyet bár talán csak néhány hétig élvezhetünk, mégis a természet egyik legszebb időszaka. Szeptemberi editorialunkban a nyár és az ősz káprázatos kettősséget örökítettük meg.

Ellentétek harmóniája

Az indiánnyár tele van tökéletes harmóniában működő ellentétekkel, mint a meleg nappalok és hideg éjszakák; napsütés és hűvös fuvallatok; színpompás falevelek és kopár fák. Ezekből inspirálódva állítottuk össze fotózásunk szettjeit, melyekben eltérő anyagok, formák és színek párosításai testesítik meg az ellentmondásokat, az MC&C kiegészítőivel megkoronázva. A korábbi cikkünkben bemutatott márka nyár eleji Rust kollekciójának kibővítése gyanánt létrehozta a Drop kollekciót, mely a Rust hangulatát tovább gondolva ugyancsak a rozsda színt helyezte a középpontba, ezúttal azonban rafia alapanyagot felhasználva.

A Mesa rombusz alakú táska jellegzetes, dinamikusan változó formát kapott, mely használat során hűségesen alkalmazkodik viselőjéhez. Mindezt a natúr cserzett marhabőr szegés és pánt, illetve a két, szemközti sarokból lelógó bőrrojt teszi még kivételesebbé. Kellemesen meleg terrakotta színe remek kontrasztot alkot a fakóbb árnyalatú, bézs DAIGE ruhával.

Bravúros formák

Az elegáns megjelenést mi sem ellensúlyozza jobban, mint a lágy, kellemes formák, megzabolázva a klasszikus, szűk fazonok szigorú vonalait. Az ÉMÉ fehér szoknyaszerű palazzo nadrágja úgy vonja körbe viselőjét, akár a habzó hullámok ölelik a testet, hasonlóan a túlméretezett fehér COS inghez, mely szemérmesen engedi bőrünkhöz érinteni az alá bebújó utolsó nyári meleg szellőket. Akárcsak egy kósza őszi napsugár, a Supai nyaklánctáska apró, nyelv alakú kialakításával, feszes, homogén felületű borjúbőr anyagával és a lelógó rojtokkal ragyogja be ezt a szettet, csipetnyi western hangulattal fűszerezve meg a talpig fehér összeállítás visszafogottságát.

Variációk szeszélyes őszi időjáráshoz

Harmadik szettünk középpontjába az MC&C Drop kollekció másik új darabját, a Sedona trapéz alakú táskát helyeztük, melynél a márka DNS-éhez híven ismét felfedezhetjük a hétköznapi tárgyakból merített inspiráció jelenlétét. A formát a nejlon szatyrok ihlették, melynek köszönhetően a Sedona a mindennapok ideális társa, egy alapdarab, melyet viselője rendkívül egyedi, mégis tökéletesen kombinálható kiegészítőként hordhat. Az ÉMÉ fehér palazzo nadrágját tökéletesen kiegészítve, a Sedonával összhangban két terrakotta COS felsőt variáltunk – egy finomkötött garbót és egy melegebb, bő fazonú pulóvert, melyek meleg, télies hangulatukkal csodásan ellensúlyozzák a szoknya-szerű nadrág légies, könnyed pajkosságát.

Játékos őszi színpompa

Az ősz gyönyörű színpompájában nincs szükség élénk kiegészítőkre, hiszen a legpraktikusabb, legtrendibb alapdarabok is kifogástalanná varázsolják az összhatást. Az MC&C és Eifert Kata kollaborációjából született magassarkú cipő tökéletes megtestesítése a márkára jellemző forma- és színvilágnak, melyben a szögletes és ívelt vonalak találkozása, a letisztultság és a minőségi alapanyag kapnak főszerepet. A kifinomult natúr cserzésű kecskebőr bélés, a rafia felső rész és a fekete sarok kombinációjának köszönhetően egyaránt viselhető egy elegánsabb szettel, de akár egy kényelmes, egyszerű farmer-póló összeállítással is, különösen a Rust kollekció darabjai mellett.

Ezt a nyárvégi langyos és napos, de enyhén csípős őszi hangulatot kedvenc, webshopunkból beszerezhető gyöngyös hajcsatjainkkal koronáztuk meg, melyek apró fénysugárként tündökölnek igény szerint a hajba tűzve, de ugyanazzal az eleganciával táskára csíptetve is, akár egy önálló díszítő elem.

Habár a nap lassan visszavonul, hogy átadja helyét a hidegnek, s a természet is nyugovóra tér, mi kiélvezhetjük a szezon legapróbb trendjeit, előszedhetjük kedvenc basic darabjainkat, hogy aztán őszi színekben pompázó, rendkívüli darabokkal színesítsük megjelenésünket.

Bézs ruha: DAIGE

Fehér ing, terrakotta garbó és pulóver: COS

Fehér nadrág: ÉMÉ

Táskák: McCarter & Co.

Cipők: Kata Eifert

Csatok: UPTOSTYLE

Szöveg: Ferenc Barbara

Fotó: Horváth Glória

Smink: Horváth Glória

Haj: Horváth Kristóf

Modell: Trexler Noémi

Creative Director/Stylist: Berczeli Betty

Stylist assistant:Horváth Fanni