Téli szoknyaviselés? Mutatjuk hogyan!

Sokaknak teljesen elképzelhetetlen a téli szoknyaviselés, pedig néhány trükkel és a megfelelő rétegezéssel már nem is olyan meggondolatlan ötlet. Ha nem mersz hűvösebb napokon szoknyát választani, mert nem tudod mivel kombináld, esetleg nem érzed elegendőnek a hideg ellen vagy egyszerűen csak pár tippre vágysz, akkor cikkünk Neked íródott!


Milyen szoknyát válassz?

Nem kell lemondanod a kedvenc nyári szoknyádról sem, ha a cikkben felsorolt szempontokra is ügyelsz, de érdemes szemezgetni kifejezetten téli darabokból is. A gyapjú és a bőr remek anyagválasztás a hideg ellen, vegánoknak pedig jöhet a vastagabb, sűrűbb szövésű pamut, esetleg műbőr! Ha a kiválasztott szoknya még bélelt is, akkor már meg is van a tökéletes alapod a téli szoknyaviseléshez.

téli szoknyaviselés
téli szoknyaviselés


Rétegezz!

A hidegebb hónapokban magától értetődően fontos az alapos rétegezés, téli szoknyaviseléskor pedig különösen. Tanácsos deréktól felfelé extrán beöltözni, hogy kompenzáld az alsó résszel járó esetleges hiányokat. Alapnak remek opció egy (hosszú ujjú) testhez simuló body, amire jöhetnek a vastag pulóverek, végül pedig egy – lehetőleg hosszított – meleg kabát.


Harisnya, leggings vagy nadrág?

Értelemszerűen minél vastagabb harisnya választása a cél – a termo darabokat különösen ajánljuk -, de ha mindenképp egy áttetszőnél maradnál, akkor bátran húzz egymásra kettőt! A végeredmény így is átlátszó marad, de az az extra plusz réteg többet számít, mint gondolnád. Egyes szoknyákhoz leggings vagy – kísérletezőbb kedvűeknek – akár nadrág is stílusosan mutat.

téli szoknyaviselés
téli szoknyaviselés


Extra réteg

Bármilyen szoknyára és harisnyára is essen a választásod, viselj hozzá leggings rövidnadrágot! A skandináv országokban már jól bevett szokás, hiszen szoknyaviseléskor sokat dob a komfortérzeteden, nagyon jó melegen tart, és a bringásoknak kiváltképp praktikus.


Milyen lábbelit válassz?

A válasz nagyon egyszerű: lehetőség szerint minél melegebb, béleltebb és hosszabb csizmába bújj! A lábfej melegen tartása minden téli szettnél talán a legfontosabb, így célszerű meleg, hosszú zoknikkal is bebiztosítani a melegérzetünk. Egy zoknivillantás meglepően jól tud mutatni; színes, mintás darabokkal pedig bármely szettet könnyedén feldobhatsz.

 

 

Képek forrása: Pinterest
téli szoknyaviselés

Egyetlen menő outfit sem ér többet az egészségünknél, ezért ha ezen tanácsok mellett sem érzed magadénak a téli szoknyaviselést, akkor tartsd meg melegebb napokra, a téli stílusvariációk tárháza így is határtalan marad. Vigyázz magadra, öltözz melegen!

Írta: Kosik Dominika