And Just Like That – Szex és New York a valóságban

A mi generációnk a Jóbarátok sorozaton nőtt fel, és a Szex és New York sorozat volt az, amit nővéreink és anyukáink néztek. Majd mi is fiatal felnőttek lettünk és ugyanúgy beleszerettünk a 90-es évekbeli sorozatba, mint mindenki más. Beleszerettünk Carrie ruhatárába, irigyeltük Miranda önállóságát, Charlotte kifinomultságát és munkáját szívesen elfogadtuk volna és Samatha magabiztossága és magánélete sokunknak vonzónak bizonyult.

Aki újságírással és a divattal foglalkozik, az már biztosan beleképzelte magát Carrie Bradshaw bőrébe, így valószínűleg már te is. (Nyugi, nekünk bevallhatod!) A fejedbe vetted, hogy a nagyvárosba költözöl, jelen esetben ez legyen most Budapest és megtalálod a nagy őt, Mr. Big-et, majd boldogan élsz a barátnőiddel és a drága cipőiddel karöltve. Ez mind szép és jó, de a valóság azért ennél kicsit, hogy is mondjuk, szürkébb. De lássunk is neki, hogy a Szex és New York-i élet miként fest a valóságban (és néhány esetben vidéken).

szex és new york
szex és new york

*Albérlet árát cipőkre és magyar tervezői ruhákra költöd

Esetleg, ha fél éven keresztül tudatosan raksz félre pénzt, majd az új kollekció leváltása előtt egy hatalmas akció során megveszed a Tomcsányi ruhádat, akkor egy pillanatra te is Carrie Bradshaw lehetsz. De különben a mai árak mellett, ez szinte lehetlen, kivéve ha szembejön egy gazdag Mr. Big és tőle mindent megkaphatsz.

*A nagy Ő-t az első koktélparty alkalmával megfogod találni

A nagyvárosban való ismerkedés lehetetlenek bizonyul. Több esélyt látunk arra, hogy a Timothée Chalamet szembe jöjjön veled az utcán és még rád is köszönjön. Természetesen vannak kivételek és legbelül mindannyian örök romantikusok maradunk. 

*Magassarkúban szaladgálni egész nap

Szerintünk már te is kezdted úgy a napot, hogy bármi is történjen, te egész nap a kedvenc magassarkúdban fogsz maradni, mert így teljes a szetted. A valóság pedig az, hogy 3 óránál többet senki se bír ki egy hegyesorrú tűsarkúban, főleg nem a villamos után szaladva.

*Szabadúszóként az élet csak móka és kacagás

A home office-ban lévő emberek száma megnőtt az elmúlt két évben, és elég kecsegtetően hangzik, hogy a saját főnököd legyél. Viszont megtanulni beosztani az idődet, és hatékonyan dolgozni otthonról nem is olyan egyszerű, mint gondolnád. Sose fogsz két egymást követő hónapot ugyanúgy zárni, nem mindig lesznek jól fizető projektjeid, és sokszor semmi kreativitás sem lesz bennük. Sőt, még kiöltözni sem kell a munkához, így a Carrie Bradshaw ihletésű szettek a szekrényben maradnak.

*Megengedheted magadnak a nagyvárosi életet

Minden napodat egy jó brunch reggelizőben kezded, délben a legmenőbb helyeken ebédelsz, a vacsorát pedig az újonnan nyílt étteremben fogyasztod el a randi partnereddel, majd a barátnőiddel találkozol egy kis koktélozgatásra. Természetesen, ezt mind heti egy cikk árából fedezed. A valóság az, hogy örülsz, ha heti kétszer egy újhullámos kávézóban tudsz dolgozni miközben próbálsz nem vagyonokat elkölteni batch brew kávéra és kesudiós kekszre. 

*Vidéki élet unalmas

A sorozatból megtudhattuk, hogy a négy lány számára New York az igazi, és aki vidékre költözik azt elfelejti mindenki. Szerencsére ez megváltozott, hiszen az internetnek és a közösségi médiának köszönhetően mindenki tud mindenkiről mindent. Ugyanúgy lehetsz egy divat magazin szerzője, vagy egy nyomtatott újság gyakornoka, hogy közel sem vagy a nagyvároshoz.

szex és new york
szex és new york

*Magazinok vacsora helyett

Bármennyire is szeretjük a magazinokat egy Kinfolk, vagy egy Vogue magazinnal nem fogunk jóllakni. Igaz, a lelkünket eléggé táplálja egy gyönyörű ELLE lapszám, de utána még mindig éhesek fogunk maradni. Szabadúszó újságíróként nagyon szeretünk divat és lakberendezési magazinokat vásárolni és álmodozni arról, hogy egyszer viszontlátjuk a saját írásunkat, de valóság az, hogy a vacsoránkat is kikell fizetni valahogy.

*Mix-and-match

Dizájner táskák, drága cipők és magyar tervezői darabok. Carrie stílusa híres arról, hogy vintage darabokat kever dizájnerekkel. A valóságban ez kivitelezhető! Vagyis egy kicsit másképpen, de megoldható. A másodkézből származó ruhadarabokkal igazán egyedi ruhatárat tudsz kialakítani. Mondj le a fast fashion boltokról, és hidd el, hogy a stílusod egyedi és utánozhatatlan lesz.

*Szex és a valóság 

A valódi élet nagyon messze áll a Szex és New Yorktól, de az az igazság, hogy mi így szeretjük a sorozatot és a most megjelenő And Just Like That limitált sorozatot. Szeretjük, mert inspirál minket, hogy a mi életünk lehet is meseszép, szórakoztató és divatos. Csak a jó szögből kell a dolgokat nézni!

Kíváncsian várjuk a te véleményedet is az új részekről. Neked ki a kedvenc karaktered, kivel tudsz a legjobban azonosulni? És hogyan nézne ki egy igazi Carrie Bradshaw outfit a te saját ruháiddal?

home office
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

Egyre többen dolgoznak otthonról, így olyan problémákkal kell szembenézni, mint a motiválatlanság és a határidők nehézkes betartása. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyek segíthetnek, hogy otthonról is motiváltan tudj hatékonyan dolgozni.

Tovább olvasom »
szokás
5 egészséges szokás, ami megváltoztatja az életedet!

Hiszünk az apró részletekben, hiszen egy egyszerűbb outfitet is merőben meg tud változtatni egy különlegesebb kiegészítő. Ugyanígy, ha kisebb újításokat vezetünk be napi rutinunkban, vagy hozzáállásunkban, az egész közérzetünkre hatással lehet. Most 5 ilyen tippet szedtünk össze nektek, amiknek alkalmazásával és kis odafigyeléssel hatalmas változásokat érhettek el a mindennapokban.

Tovább olvasom »
energikus reggel
Energikus reggel – produktív munkanapok

Hogy milyen hangulatban telik a munkában töltött idő, mennyire vagy energikus napközben, nagyban múlik a reggeli rutinodon. Éppen ezért fontos, ha eddig nem is tettél így, mostantól figyelj jobban oda a napindító szokásaidra, hiszen sokszor ezeken az apróságokon múlik, hogy hogy érzed magad a bőrödben. Hoztunk pár tippet, hiszen tudjuk, hogy az életmódunkban való változtatás sok kihívást tartogat.

Tovább olvasom »
újévi fogadalmak
Újévi fogadalmak, avagy hogyan csapjuk be önmagunkat

Új év, új én! Hangzik el sokunk szájából, de vajon képesek vagyunk-e megfogadni és megtartani a dolgokat, amelyeket az év utolsó napján kötünk magunkkal. Kicsit olyanok az újévi fogadalmak, mintha magával Luciferrel kötnénk egyességet, aminek sose lesz jó vége. Összegyűjtöttük azokat az újévi fogadalmakat, amelyeket mindig megfogadunk, de sose tartunk be.

Tovább olvasom »