Fürdőruha trendek, amiket ismerned kell idén nyáron

Most, hogy magunk mögött tudhatjuk a négy fal között töltött napokat és végre élvezhetjük az igazi, meleg nyári napsütést, ideje megtalálnod álmaid fürdőruháját! Hogy ne okozzon nehézséget a tökéletes vízparti outfit összeállítása, megmutatjuk Neked az idei nyár slágereit és a fenntartható, környezetbarát opciókat is!

1. Színkavalkád

Ha szeretnél idén nyáron kicsit merészebb vizekre evezni, már ami a fürdőruha választást illeti, akkor kísérletezz az élénkebb árnyalatokkal! Idén a pisztácia, a mustárszín, a lazac, a levendulaszín és a cukorkaszínű pasztell árnyalatok hódítanak teret. A Saltwater, kanadai fürdőruhamárka kínálatában például érdemes körülnézni, ugyanis termékeik újrahasznosított műanyagból, halászhálókból és óceáni hulladékból újrahasznosított anyagból készülnek. Nem kell félned a színektől akkor sem, ha még nincs bronzos napbarnított bőröd, mert a pigmentáltabb színek nem sápasztanak. Ha nagyon világos bőröd van, válogass a melegebb tónusú színek közül, vagy vállalj be egy olyan élénk színt, amiről nem tudja levenni az ember a szemét!

2. Pöttyös Panni

Ha minimalista mintát keresel, a pöttyökkel nem lőhetsz mellé! Egyszerre kölcsönöz egyfajta kislányos bájt és visszafogottságot, ugyanakkor fazontól függően lehet rendkívül nőies viselet is. A klasszikus fekete-fehértől kezdve szinte bármilyen színkombinációban elérhető a legtöbb üzletben. A Summersalt oldalán például megannyi gyönyörű darabot találsz! A termékek újrahasznosított anyagokból készülnek és ugyancsak újrahasznosított csomagolásban érkeznek Hozzád. A pöttyös anyagok ráadásul remekül kombinálhatók, így például a bikini felsőjét és alsóját nem feltétlenül kell ugyanazon anyag karakterből választanod. Kombináld bátran az eltérő színű és méretű pöttyös printeket! 

3.Fenntarthatóság? Jöhet!

Az elmúlt években egyre nagyobb jelentősége lett a divatcikkek környezetbarát alternatíváinak. A Philomén, magyar fürdőruha márka darabjai óceáni hulladékból, vagyis a tengerekben és óceánokban tonnaszámra elhagyatott, halászhálókból feldolgozott és újrahasznosított anyagból készülnek. Amellett, hogy termékeik a fenntarthatóság jegyében készülnek és sok-sok nyaraláson hű társaid lesznek, különleges fazonúak és gyönyörű, naturális színekben elérhetőek. A 2020-as kollekcióban a legtöbb fazon formaalakítása ráncolással megoldott. Az egyrészes modellek fazonjainak megoldásai egyediek és feltűnőek, minden darabból árad a nőiesség és az elegancia!

4. Örök klasszikus

Coco Chanel után szabadon – a kis fekete, ami mindig kifinomult és időtálló. Egy tökéletesen az alakodra passzoló fekete bikini minden női ruhatár elengedhetetlen darabja, pláne nyáron! A legtöbb mintában fellelhető a fekete szín, így remekül kombinálható egy bikini felsője vagy alsója más színű vagy mintás darabokkal is. A megfelelő kiegészítőkkel sosem lesz unalmas a lookod. Egy basic fekete fürdőruha remekül mutat széles karimájú szalmakalappal vagy éppen egy élénk keretű napszemüveggel. A legtöbb fazon – legyen szó magas derekú bugyiról vagy egy balconette felsőről – megtalálható fekete színben a boltok kínálatában. 

5. Különleges fazonok

Ha nem vagy oda a feltűnő mintákért, mégis szeretnél kitűnni a tömegből és biztosra akarsz menni, hogy ne jöjjön veled szembe a strandon a fürdőruhád, akkor keresgélj a szokatlan fazonú darabok között! Bikinik és egyrészes fürdőruhák esetén is rengeteg egyedi szabást találhatsz, ráadásul az ilyen darabokat akár rövidnadrággal kombinálva felsőként is viselheted a nyári hőségben. A félvállas vagy megkötős darabok iagzán izgalmasak, csak úgy, mint a többféleképp hordható darabok vagy a karikákkal, övvel díszített fürdőruhák.

5+1. Matchy-matchy

Klasszikus értelemben akkor van igazán egyben a szetted, ha ugyanaz a minta köszön vissza a ruhadarabokon. Persze mint minden divatszabály, ez is azért van, hogy olykor-olykor megszegjük és másképp érjük el a matchy-matchy hatást. Érdemes alapul venni egy színkört, amiből meg lehet állapítani, hogy mely színek egymás komplementerei, így mely színek egészítik ki jól egymást és nem tompítják a másik színét vagy nem ütnek el túlzottan egymástól. Amit érdemes kerülni, az a csupán néhány árnyalattal való eltérés. Kivétel viszont, ha több ruhadarabon keresztül történik árnyalatváltozás; így a cipő, a bikinirészek, a strandkendő vagy kimonó és a kiegészítők színe harmonizál egymással.

Legyen az idei fürdőruha vadászat gyerekjáték! Reméljük tippjeinkkel te is rábukkansz majd a tökéletes vízparti viseletre és máris élvezetesebb lesz a nyári kikapcsolódás.