A 4 legstílusosabb concept store Budapesten

Az elmúlt pár évben egyre több magyar tervező nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, egy közösségi teret létrehozva, ahol a divat és a képzőművészet egyesül, sőt néhány helyen még a kávéimádókat is szeretettel várják. Ezeket az üzlethelyiségeket hívják concept store-nak, ahol kortárs képzőművészek, divattervezők és formatervezők mutathatják be a termékeiket. Általában egy adott koncepció szerint állnak össze a tervezők, (ahogy a nevében is szerepel) és  így létrehozva egy stílusos közösségi teret a divatimádóknak. Következő cikkünkben összegyűjtöttük Neked 4 budapesti concept store-t, ahol a divat és az enteriőr találkozik.

Nanushka Budapest Store & Café

Igaz, a Sándor Szandra által megalkotott Nanushka márka belvárosi üzlete nem igazán tekinthető concept store-nak, viszont egyáltalán nem maradhat ki a listánkból. A magyar márka híres a letisztult, minimalista szabásvonalairól és a ruhák funkcionalitásáról. A magyar divatkultúrát már meghódította a Nanushka, de lassan a nemzetközi szcénát is, hiszen a több mint 10 éve működő márka, már több európai és tengerentúli üzlettel is rendelkezik. A Bécsi utca 3 szám alatt található belvárosi üzlet kétségkívül szemet kápráztató, hiszen az üzletbe betérve hamar tátva marad a szánk a mesés ruhák és az enteriőrt látván. A Nanushka márka kollekciói a fenntarthatóságra és a funkcionalitásra fókászálnak amellett, hogy stílusokat tekintve a letisztultság ötvöződik a bohémsággal. Mi imádjuk azokat a tereket, ahol a divat és az enteriőr találkozik a kávézás szeretettével. Igazi specialty kávézásban lehet részed, sőt finoman illatozó süteményeket és pékárukat is megkóstolhatsz a kávézó részben. 

concept store budapest
Forrás: Nanushka
concept store budapest
Forrás: The Garden Studio

The Garden Studio 

Több, mint egy concept store, olvasható The Garden Studio honlapján. Elsőként mindenki Tomcsányi Dóri ‘TOMCSÁNYI’ márkájára gondol az üzlet nevének hallattán, de hidd el, hogy sokkal több márkával találkozhatsz a Paulay Ede utca 18. szám alatt.  A Garden Studioba betérve nemcsak szemet gyönyörködtető ruhadarabokat találhatsz, hanem több magyar tervező és alkotó izgalmas  munkásságával, mint például a SUSU kerámiáival, the Mama Kin ékszereivel és a MANO-FAKTÚRA kézműves termékeit is megvásárolhatod. Nemrégiben, egy terasszal is kibővítették a The Garden Studiot, így akár egy közös programnak is tökéletes hely a barátnőiddel való találkozóhoz. 

Repertory Concept Store

A 2017-ben nyílt concept store hamar belopta magát a divat szerelmeseinek szívebe. A már említett the Mama Kin letisztult és kifinomult ékszerei mellett, Tóth Melinda által tervezett DAIGE ruhák is helyet kaptak a csinos, kis budai üzlethelyiségben. Amellett, hogy Melinda tervezéseit a megfizethetőség jellemzi, a fenntarthatóság és az egyediség is fontos szerepet játszik a Daige márka arculatában. Érdemes ellátogatni a Budafoki út 5. szám alá, hiszen időnként más alkotókkal és márkákkal kiegészülve nyitják meg a kapuikat az érdeklődők előtt, szigorúan a két alapítómárka elveihez és stílusához illeszkedve. A hely mérete igazi családi hangulatot áraszt magából, így alkalmad nyílhat az alkotókkal is megismerkedni és beszélgetni egy jót. 

UPTOSTYLE 6
Forrás: Repertory
concept store budapest
Forrás: Margot Budapest

MARGOT Budapest 

Budapest legújabb concept store-ja a MARGOT Budapest névre hallgat, amely többek közt olyan tervezők munkáinak ad otthont, mint Anna Daubner és Visy Dóra. Eddig Anna Amélie munkáit is megtalálhattad az üzletben, de a divathéttel egyidejűleg egy szemközti üzletben nyitotta meg a showroomját, amelyet szintén ajánlunk, hogy meglátogass. A Margot Budapest üzlete igazi ékszerdoboz az V. kerület szívében. A sarki üzlet nagy kirakatain keresztül mégis azonnal becsalogat és csodás ruha költemények várnak rád az Irányi utca 10. szám alatt. A belső térben az is különleges, hogy az enteriőr folyton változik. Ez függ az adott kollekciótól, a vendégalkotó munkáitól és az ott megrendezésre kerülő eseményektől, a lányok egy igazán univerzális, mégis otthonos teret tudtak kialakítani maguknak és a kedves vásárlóknak is.

Szívből ajánljuk ezeket az üzleteket és magyar tervezőket! Mindegyiküknek fontos a környezetvédelem és a fenntarthatóság, így a mi listánkon elől állnak. Ha meglátogatod valamelyik üzletet, küldj nekünk egy képet és írd meg, hogy neked mi tetszett a legjobban az adott Concept Store-ban. 

alternatív lakberendezés
A skandináv lakberendezés 5+1 aranyszabálya

Minimalista dizájn, elegancia, praktikusság – egy szó mint száz, skandináv lakberendezés: amiről oly sokat tudhatsz, viszont nem lehet elégszer beszélni róla. Ha te is meg akarod tudni azt, milyen is a skandináv életérzés, amely nem csak a személyiségjegyekben, hanem az otthonokban is tükröződik, akkor olvasd el a cikkünket, ahol elhoztunk 5+1 aranyszabályt.

Tovább olvasom »
UPTOSTYLE 10
5 város és 5 kávé

Szeretsz utazni és kávézni? Miért ne együtt a kettőt? Egy korábbi cikkünkben már összefoglaltuk a leggyakoribb kávétípusokat, hiszen a kávének sokféle neve, formája, színe és

Tovább olvasom »