Kedvenceink a BCEFW – SS22 bemutatójáról

Egy év után ismét élőben valósult meg hazánk legjobban várt divateseménye, a Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében. Az érdeklődők, újságírók és véleményvezérek a Bálna Budapest épületében tekinthették meg a több mint 30 magyar és regionális tervező legújabb, 2022-es tavaszi-nyári kollekcióját. Következő cikkünkben megmutatjuk Neked, hogy melyek voltak a kedvenceink a hazai tervezők közül.

AERON

Áron Eszter 2012-ben alapította az AERON márkát. A márka, az alapító családi örökségének és a közép-európai kézműipar hagyományainak harmonikus találkozása. Az AERON-t a  jellegzetes, minimalista stílus, valamint különleges anyaghasználat is jellemzi. Minden kollekció rendkívül egyedi és szembemegy az elvárásokkal. Az AERON viselője az a modern nő, aki az időtálló darabokat keresi, miközben kiemelt figyelmet fordít a kifogástalan minőségre.


Hatalmas érdeklődés övezte az AERON catwalk show-ját, amely a szombati napon került megrendezésre. A márka tavaszi-nyári kollekciójának darabjait az időtállósag, karakteresség és letisztult színek jellemzik. A legtöbbet, a könnyen hordható midi és maxiruhákból láthattunk, valamint a kétrészes szettekből sem volt hiány. Különleges anyagokból a mostani kollekció során sincs  hiány: horgolt, szatén, vegán bőr és kötött anyagokkal is találkozhattak a nézők. A márka ikonikus A-motívuma több modellen is megjelent öv formájában.

divathét
divathét
divathét
divathét

NUBU

A NUBU márkát Garam Judit alapította 2017-ben, aki már több 30 éve a divatiparban dolgozik. A NUBU márka kollekciói klasszikus urbánus vonalat képviselnek. E vonal jellemzői a letisztult luxus és a finom színek együttes jelenléte. A márka minden félévben megújul, reagálva a folyamatosan változó trendekre. A tervező a formatervezés világából merít legtöbbször ihletet, jelszavuk az innováció és a hordható darabok megalkotása.


A NUBU tavaszi-nyári darabjai ismételten a feltűnésmentes eleganciát árasztották magukból. A kifutón a fekete és fehér darabok mellett, a khaki és bézs egyes árnyalatai is megjelentek, továbbá különféle mintákkal is találkozhattunk. A minimalista színhasználat egyik előnye, hogy a darabok ezáltal könnyen kombinálhatóak válnak egymással. A határozott formák mellett merész kivágású darabokat is láthattak az érdeklődők a klasszikus, lazább városi viseletek mellett.

Nanushka

Sándor Szandra 2006-ban alapította a  Nanushka márkát. A Nanushka modern és egyben stílust képvisel, erős hangsúlyt helyezve az anyaghasználatra és a kifinomult részletekre. A márka egyik alappillére a fenntartható, etikus gyártás. A márka kollekciói kivétel nélkül a természetre, a körülöttünk lévő dolgokra és egyben a világra, az utánozhatatlan természetre, valamint a közösségre reagálnak. A Nanushka darabok fenntarthatóak, a ruhák szabása a kortárs kultúrátl ötvözi a hagyományos, jól bevált technikákkal.


A Nanushka 2022 tavaszi-nyári catwalk showját ez alkalommal is vastaps kísérte. A bemutatóval egyidőben látott napvilágot egy divatvideó is, ami kifejezetten a kollekcióhoz készült. A videó, a márka és a Nowness együttműködéséből jött létre. A bemutatott darabokon a modern bohémia jegyei jelentek meg. A márka jelszava a hordhatóság, melyet a modelleken látható ruhák és kiegészítők teljes mértékben tükröztek is. Az izgalmas színkombinációk és anyagpárosítások a szabadságot és a vidámságot hirdették.

divathét
divathét
divathét
divathét
divathét

VIRAG KERENYI

 

Kerényi Virág ruháit legfőképp a figyelemfelkeltés és a merészség jellemzik. Darabjain rengeteg aprólékos részlet és díszítés figyelhető meg. A tervező bátran feszegeti a komfortzónák határait, ezáltal kifejezve saját személyiségét. Ruhái látványosak, minden egyes darabon megfigyelhető az elmélyült alkotás öröme és a végtelen kreativitás. Kerényi Virág stílusa könnyen felismerhető, összetéveszthetetlen és nagyon izgalmas. A tervező saját márkáka mellett hollywoodi filmek kosztümjeinek megálmodásában is részt vesz, ami kiváló inspirációforrás számára.


A 2022-es tavaszi show első napjának kétségkívül leglátványosabb show-ját a VIRAG KERENYI bemutató prezentálta, ahol a színpompás és extravagáns darabokat fontos és figyelemfelhívó üzenetekkel ellátott fejdíszeket viselő modellek mutatták be. A kristályok és neon színek mellett vibráló állatmintás ruhadarabok is jelen voltak. A ruhák mellett a kiegészítőkre is nagy hangsúlyt fektetett a tervező: az izgalmas, díszített lábbelik mellett kézzel festett táskákat is megcsodálhattak az érdeklődők.

divathét

Reméljük, hogy fenti összeállításunk elnyerte tetszésed. Olvasd el korábbi, hazai tervezőkről szóló cikkünket is az eseménnyel kapcsolatban. A BCEFW-ről itt tudhatsz meg többet.

Ajándék egész évre – Előfizetés Karácsonyra!

Az elmúlt évek során az ajándékvásárlás kissé új értelmet nyer – a hosszadalmas, zsúfolt üzletekkel teli frusztrált karácsonyi bevásárlás helyett most még nagyobb teret hódít a megfontoltság, a lelassulás és a spórolás. Összegyűjtöttük azokat az előfizetéseket, amelyeket érdemes lesz beszerezni.

Tovább olvasom »
téli hangulat
5 lakberendezési tipp a téli hangulathoz

A téli időjárásnak persze ugyanúgy megvannak a maga szépségei, mint a többinek. Legyen szó az első hóról, a jégvirágokról az ablakon, a költői ködös reggelekről vagy akár otthonunk szezonális dekorálásáról. Cikkünkben olyan lakberendezési tippeket találsz, amellyel még kellemesebbé varázsolhatod az otthon töltött időt és Te is ragyogó, téli hangulatba rázódhass.

Tovább olvasom »
A karácsony a hygge csúcspontja

A skandináv kultúra szerelmesei között keresve is alig találunk olyat, aki ne hallott volna már a hygge-ről. Ez a dán életérzés, amely boldoggá tesz, és ez nem egy üres ígéret, a dánok tényleg vezetik a boldogsági világranglistákat.

Tovább olvasom »

Upsz 🙈 Techinkai hiba miatt a slownovember kuponkód az utolsó napon nem működött...úgyhogy cserébe meghosszabbítottuk az akciót december 1. 23:59-ig !