Kedvenceink a BCEFW – SS22 bemutatójáról

Egy év után ismét élőben valósult meg hazánk legjobban várt divateseménye, a Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében. Az érdeklődők, újságírók és véleményvezérek a Bálna Budapest épületében tekinthették meg a több mint 30 magyar és regionális tervező legújabb, 2022-es tavaszi-nyári kollekcióját. Következő cikkünkben megmutatjuk Neked, hogy melyek voltak a kedvenceink a hazai tervezők közül.

AERON

Áron Eszter 2012-ben alapította az AERON márkát. A márka, az alapító családi örökségének és a közép-európai kézműipar hagyományainak harmonikus találkozása. Az AERON-t a  jellegzetes, minimalista stílus, valamint különleges anyaghasználat is jellemzi. Minden kollekció rendkívül egyedi és szembemegy az elvárásokkal. Az AERON viselője az a modern nő, aki az időtálló darabokat keresi, miközben kiemelt figyelmet fordít a kifogástalan minőségre.


Hatalmas érdeklődés övezte az AERON catwalk show-ját, amely a szombati napon került megrendezésre. A márka tavaszi-nyári kollekciójának darabjait az időtállósag, karakteresség és letisztult színek jellemzik. A legtöbbet, a könnyen hordható midi és maxiruhákból láthattunk, valamint a kétrészes szettekből sem volt hiány. Különleges anyagokból a mostani kollekció során sincs  hiány: horgolt, szatén, vegán bőr és kötött anyagokkal is találkozhattak a nézők. A márka ikonikus A-motívuma több modellen is megjelent öv formájában.

divathét
divathét
divathét
divathét
UPTOSTYLE 4

NUBU

A NUBU márkát Garam Judit alapította 2017-ben, aki már több 30 éve a divatiparban dolgozik. A NUBU márka kollekciói klasszikus urbánus vonalat képviselnek. E vonal jellemzői a letisztult luxus és a finom színek együttes jelenléte. A márka minden félévben megújul, reagálva a folyamatosan változó trendekre. A tervező a formatervezés világából merít legtöbbször ihletet, jelszavuk az innováció és a hordható darabok megalkotása.


A NUBU tavaszi-nyári darabjai ismételten a feltűnésmentes eleganciát árasztották magukból. A kifutón a fekete és fehér darabok mellett, a khaki és bézs egyes árnyalatai is megjelentek, továbbá különféle mintákkal is találkozhattunk. A minimalista színhasználat egyik előnye, hogy a darabok ezáltal könnyen kombinálhatóak válnak egymással. A határozott formák mellett merész kivágású darabokat is láthattak az érdeklődők a klasszikus, lazább városi viseletek mellett.

UPTOSTYLE 5
UPTOSTYLE 6
UPTOSTYLE 7
UPTOSTYLE 8

Nanushka

Sándor Szandra 2006-ban alapította a  Nanushka márkát. A Nanushka modern és egyben stílust képvisel, erős hangsúlyt helyezve az anyaghasználatra és a kifinomult részletekre. A márka egyik alappillére a fenntartható, etikus gyártás. A márka kollekciói kivétel nélkül a természetre, a körülöttünk lévő dolgokra és egyben a világra, az utánozhatatlan természetre, valamint a közösségre reagálnak. A Nanushka darabok fenntarthatóak, a ruhák szabása a kortárs kultúrátl ötvözi a hagyományos, jól bevált technikákkal.


A Nanushka 2022 tavaszi-nyári catwalk showját ez alkalommal is vastaps kísérte. A bemutatóval egyidőben látott napvilágot egy divatvideó is, ami kifejezetten a kollekcióhoz készült. A videó, a márka és a Nowness együttműködéséből jött létre. A bemutatott darabokon a modern bohémia jegyei jelentek meg. A márka jelszava a hordhatóság, melyet a modelleken látható ruhák és kiegészítők teljes mértékben tükröztek is. Az izgalmas színkombinációk és anyagpárosítások a szabadságot és a vidámságot hirdették.

UPTOSTYLE 9
UPTOSTYLE 10
divathét
divathét
divathét
divathét
UPTOSTYLE 11
divathét

VIRAG KERENYI

 

Kerényi Virág ruháit legfőképp a figyelemfelkeltés és a merészség jellemzik. Darabjain rengeteg aprólékos részlet és díszítés figyelhető meg. A tervező bátran feszegeti a komfortzónák határait, ezáltal kifejezve saját személyiségét. Ruhái látványosak, minden egyes darabon megfigyelhető az elmélyült alkotás öröme és a végtelen kreativitás. Kerényi Virág stílusa könnyen felismerhető, összetéveszthetetlen és nagyon izgalmas. A tervező saját márkáka mellett hollywoodi filmek kosztümjeinek megálmodásában is részt vesz, ami kiváló inspirációforrás számára.


A 2022-es tavaszi show első napjának kétségkívül leglátványosabb show-ját a VIRAG KERENYI bemutató prezentálta, ahol a színpompás és extravagáns darabokat fontos és figyelemfelhívó üzenetekkel ellátott fejdíszeket viselő modellek mutatták be. A kristályok és neon színek mellett vibráló állatmintás ruhadarabok is jelen voltak. A ruhák mellett a kiegészítőkre is nagy hangsúlyt fektetett a tervező: az izgalmas, díszített lábbelik mellett kézzel festett táskákat is megcsodálhattak az érdeklődők.

UPTOSTYLE 12
UPTOSTYLE 13
UPTOSTYLE 14
divathét
UPTOSTYLE 15
UPTOSTYLE 16

Reméljük, hogy fenti összeállításunk elnyerte tetszésed. Olvasd el korábbi, hazai tervezőkről szóló cikkünket is az eseménnyel kapcsolatban. A BCEFW-ről itt tudhatsz meg többet.

UPTOSTYLE 19
Tudtad? – Környezetszennyezés közvetett módon: textilipar

Környezetszennyezés a mérhetetlen pazarlás, a műanyaghalmozás, a csap folyatása fogmosás közben, és még sorolhatnánk. De mi van azokkal a dolgokkal, amiket az egyszerű emberek nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak befolyásolni? A textilipar nemcsak a környezetre van negatív hatással, de az emberek kizsákmányolását sem veri nagy dobra.

Tovább olvasom »