Zero waste termékek, amik megkönnyítik a mindennapokat

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a zero waste életmód, azonban sokan még mindig nem mernek belevágni a környezetbarát alternatívák használatába, mert szkeptikusak azok praktikusságával kapcsolatban. Szeretnénk ledönteni ezt a tévhitet és bemutatni Neked, hogy mennyi olyan zero waste termék létezik, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet!

1. Ételhordás zero waste módra

Az igazi zero waste életmód ugyan arra törekszik, hogy csökkentsük a pazarlást és csak a legszükségesebb dolgokat vásároljuk meg, mégis rengeteg olyan termék létezik, amik megvásárlásával nagyban hozzájárulunk Földünk megóvásához. Ezek használatával kiküszöbölhetjük az egyszer használatos műanyag zacskókat, alufóliákat és folpakokat, amik lebomlási ideje iszonyat hosszú. Csomagold a tízóraidat és uzsonnádat újraszalvétába, a piacra vagy a boltba pedig járj saját táskával, amibe teheted a pékárut és a gyümölcsöket. Mindkét környezetbarát alternatíva kis helyet foglal, viszont annál praktikusabb, ráadásul a designról sem kell lemondanod értük!

zero waste
zero waste

2. Fenntartható nyári viselet

A fast fashion borzasztó környezetszennyező hatásaival bizonyára Te is tisztában vagy, mégis nagyon nehéz ellenállni az olcsó, divatos és mindig megújuló kínálatnak a fast fashion üzletek polcain. Mi mégis arra szeretnénk ösztönözni, hogy a sok felesleges ruhadarab helyett, amiket kétévente egyszer ha fel tudsz venni, alakíts ki egy kapszula gardróbot, így elkerülheted a “nincs egy göncöm sem, amit felvehetnék” effektust is, hiszen egymással remekül kombinálható ruhadarabjaid lesznek.

Nincs ez másképp a fürdőruhákkal sem, ugyanis egy jó minőségű darab éveken át hű társad lesz a nyári szezonban és nem kell minden évben újabb köröket tenned fürdőruha vásárlás ügyben. A Philomén hazai márka újrahasznosított anyagból készít időtálló, különleges fürdőruhákat, amiket megtaláltok a Fenntartható hazai kispiacon!

3. Fontos a hidratálás…

…de ne vásárolj PET-palackot! Talán azt gondolod, nehéz megoldani, hogy mindig újra tudd tölteni az üvegedet, amikor szükséged van rá, de hidd el, a legtöbb közösségi téren, illetve a kávézókban is van erre lehetőséged. A Refill projekthez csatlakozó éttermek száma pedig egyre csak növekszik! 

Az elképzelhető legpraktikusabb BPA-mentes, újrahasznosítható üveg, amit csak találhatsz, a Memobottle, ami formájának köszönhetően könnyen belefér kézi, hátizsákokba, laptoptáskákba vagy éppen a zsebedbe is. Úgy tervezték, hogy oda is odaférjen, ahova egy normál palack sose tudna. A prémium minőségű Memobottle Slim egy rozsdamentes fém kupakkal érkezik, ami cseppmentesen zár. A kávéimádók figyelmébe pedig ajánljuk a Frank Green

zero waste
zero waste

4. Nehéz napok könnyedén

Tudtad, hogy egy nő átlagosan körülbelül tizenkétezer darab tampont vagy intimbetétet használ el élete során? Sokan bele sem gondolnak, mennyi veszélyes hulladékot termelünk ezen termékek használatával. Mégid milyen alternatívákkal tudnánk helyettesíteni az eldobható betéteket, amik ráadásul műanyagtartakmúak és a legtöbb esetben nem lebomló műanyagba vannak csomagolva? A This is redy csapata megalkotta a ma már számos színben és fazonban elérhető mensturációs bugyikat, amelyek segítségével nagyban csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat! a szeretnéd az év minden napján kényelmesen érezni magad, akkor ideje This is Redy menstruációs bugyira váltanod a műanyag betéteket és tamponokat.

5. Fenntarthatóság a telefonon

Telefonunk védelme igencsak fontos, hogy ha baleset éri a készüléket, a lehető legkevesebb sérülés következzen be és ne kelljen több tízezer forintokat költeni a javításra, esetleg újat venni. Így hát egy ütésálló tok elengedhetetlen, sőt, a klassz mintájú darabokból nem elég egy darab! Hogy mindenféle színben pompázzon telefonunk hátlapja, bizony nem lebomló műanyag tokokat veszünk, amik hamar elszíneződnek, sok esetben nem a legjobb minőségű termékek. Azonban az Itrend megalkotta a 100%-ban lebomló, teljesen komposztálható tokokat, amik ugyancsak karc és ütésállóak, ráadásul többféle szín és minta közül válogathatsz a Fenntartható hazai kispiacunkon

zero waste

Bíztatunk, hogy válts környezetbarát alternatívákra és csökkentsd ökológiai lábnyomod, így egy lépéssel közelebb kerülve a zero waste életmódhoz! Ezekben a termékekben garantáltan nem fogsz csalódni, ha pedig mégtöbb ökobarát darabra vágysz, nézz szét a Fenntartható hazai kispiacunkon!