BCEFW Street Style 2019

BCEFW Street Style 2019
2019-04-02 Babus

A legendás amerikai fotós, Bill Cunningham szavaival élve, a legjobb divatbemutató az utcán zajlik. Habár a járókelők közt napi szinten találkozhatsz inspiráló szettekkel, bátran állíthatjuk, hogy a divatheteken a street style a szokottnál is hangsúlyosabb szerephez jut. A kifutók high-fashion kollekciói mellett a nézőtér népének öltözete is hiteles képet fest az aktuális irányzatokról. Annak ellenére, hogy a szezon trendjei egyértelműen visszaköszönnek a látogatók összeállításaiban, a street syle mégis teret enged az önkifejezésnek és fantáziának.

A szafari már szezonok óta visszatérő motívum, ami nem csoda, hisz egy leopárd mintás darab bármelyik szetted statement-jévé válhat. Hab a tortán, hogy remekül kombinálható a feketén és fehéren keresztül akár az élénkebb, neon színekig. Itt a feltűnő nadrágot lágy krémszínek, teknőspáncél szemüveg és kígyóbőr fannypack egészítik ki.

Egy színes bőrkabát szofisztikált szabással sose okoz csalódás! Akárcsak az előző szettnél, a középpontba egy erőteljes, ragyogó szín került. Remek választás a nőies esésű, fehér oversized ruha, amely a kerek napszemüveggel kísérve a hatvanas évek hippy korszakát idézi.

Imádjuk, ahogy finom bézs keretbe foglalja a zöld inget és a táska extravagáns textúráját, miközben a haj és az ékszerek kifejezetten egy visszafogottabb vonalat képviselnek. A szett harmóniáját azonban mégis a piros elemek ismétlődése adja. 

Babus , a szerkesztőség becsületbeli tagja, szintén a földszínek és állatminták mellett tette le voksát. Babus tudja, hogy az ördög a részletekben rejlik, ezért bájos fonott pántú táskája mellé elegáns fekete velúr sapkát és egy klasszikus fazonú, fekete bőrszíjas órát vett fel. 

Ilyen amikor a szett középpontjában egy kiegészítő áll. A fodros bőr táska épp annyira érdekes és feltűnő darab, mint amennyire kifinomult és feminin. A gyönyörű kék ballonkabát pedig ékes példája annak, hogy a pasztellszínek igen is divatosak és eszük ágában sincs távozni a polcokról.

A streetstyle az egyéniség megnyilvánulásának egyik elsődleges módja, és pont a személyessége miatt annyira élvezetes. Időről-időre érdemes elmélyülni a divatvilág szereplőinek stílusában, hisz az itt látottak igazán bő ötletforrásként szolgálhatnak.

Köszönjük a Budapest Central European Fashion Week-nek a lehetőséget, hogy ismét részt vehettünk ezen a színvonalas eseményen! 

Fotók:  HFDA / The Fulldog photo és VOGUE Ukraine

Írta: Mayer Zsófia