BCEFW 2019

BCEFW 2019
2019-04-07 Babus

A BCEFW 2019/2020-as őszi-téli kollekciókat bemutató, tavaszi rendezvénysorozata múlt héten került megrendezésre. Kis csapatunk ezúttal is ellátogatott a Várkert Bazárba inspirációt gyűjteni a legújabb, vezető trendekről – a legnagyobb hazai tervezőktől, egyenesen a kifutóról! 

A Mercedes Benz – Budapest Central European Fashion Week-et idén március utolsó hétvégéjére szervezték, mintegy telet lezáró és tavaszt indító eseményként. A bemutatott kollekciók ugyan a 2019/2020-as őszi-téli szezon trendjeinek megfelelő ruhadarabokat mutattak be, nem volt hiány a lengébb, színesebb összeállításokból sem. 

Idén hat, szívünkhöz közel álló tervezőt választottunk ki – az általuk prezentált legújabb kollekciók legfőbb irányvonalait és jellemzőit fogjuk cikkünkben ismertetni: Nanushka, Nubu, Aeron, Laformela, Zsigmond Dora és Nah-Nu! 

NAH-NU

A Nah-Nu főszínei idén ugyan a fekete, khaki és a meleg, barnás bézs voltak, a tervező mégis belecsempészett egy váratlan, pimaszul piros összeállítást, amely tökéletesen felborította az egységes, homogén kollekció egyensúlyát, és mégis feltette vele az i-re a pontot. A teljesen egyszerű, minimal, letisztult szabású ruhákat extravagáns outerwear-darabokkal egészítette ki: ilyen volt például a fringe-kabát, több színvariációban, vagy a fodor, mint visszatérő motívum.

NANUSKA

A BCEFW 2019 egyik főattrakciója a szombati nap utolsó bemutatója, a Nanushka volt. Minden várakozásunkat felülmúlta: csodálatos, lágy színek, érdekes és változatos anyaghasználat. Tavaszi „trendelőrejelzés” cikkünkben említettük, hogy a bézs, pasztell lila és az állatminta fénykorát éli – a Nanushka őszi-téli kollekciója igazolja, hogy a következő szezonban sem szabad hagyni a szekrényben porosodni a beszerzett ruhadarabokat!

AERON

Ha követed Instagram-oldalunkat, láthatod, hogy a sárga szín nagy szerelmesei vagyunk: az Aeron új kollekciója épp e miatt az élénk okkersárga miatt tartalmazza azt a csipetnyi nyarat, azt az üde színfoltot, amelynek egy fáradt, fakó, téli napon még örülni fogunk!  A pasztell lila, púderes bézs, a kockás- és stilizált állatminták, a bőr és farmer-anyagok használata élénkítik még a kollekciót, melyet nemcsak őszre és télre, hanem az év 365 napjára ajánlunk!  

LAFORMELA

A maszkulin és feminin ruhadarabok összepárosítása egy elképesztően nőies összhatást eredményez: kockás nadrágkosztüm széles derékövvel kiegészítve, hatalmas, chunky pufidzseki vállra csúsztatva, deréknál összehúzva vagy akár a nehéz anyagú, szürke, oversized télikabát egy extravagáns, bőr knee-high csizmával viselve mind korábbi állításunkat bizonyítja. A fényes, fekete latexanyag és a neonszínek elegáns, kifinomult felhasználásáért pedig külön pluszponttal jutalmazzuk a Laformela legújabb kollekcióját!

ZSIGMOND DORA

A Zsigmond Dora Menswear sosem okoz csalódást! Az idei divathéten a tervezőtől megszokott fekete-szürke árnyalatok mellett helyet kaptak a már említett sárgás színek: nemcsak az okker, de az égetett narancs és a meleg mogyoróbarna is fel-feltűnik egyes ruhadarabokban. Ugyan az áprilisba épphogy csak beértünk és sóvárgunk a melegebb tavasz és nyár után, a kollekció percek alatt hozza meg a kedvünket az esős, őszi időjáráshoz: oversized hoodie, átmeneti kabát és knitwear Kánaán!

NUBU

A szombati nap az Uptostyle csapatának kedvezett: tobzódtunk a jobbnál-jobb minimalista outfitekben. A Nubu a high fashion, lezser streetstyle és a kifinomult elegancia tökéletes elegye. A kollekció színhasználata minimális: a fekete, szürke, fehér és bézs különböző árnyalatai jelennek meg, izgalmas textúra-mixekkel. Főszerepet kapnak a változatos outerwear ruhadarabok, mint a mellény, csuklyás maxikabát, kedvencünk: a meleg-bézs pufidzseki és deréknál kötött, nőies ballonkabátok.

A Budapest Central European Fashion Week idén sem okozott csalódást! A csodálatos, extrém, merész, innovatív megoldások mellett rengeteg izgalmas, a hétköznapokban is hordható ruhadarab került bemutatásra. Alig várjuk a következő félév divathetét! 

Fotók:  HFDA / The Fulldog photo