Arket, Cos, Cheap Monday – Tudod mi bennük a közös?

Arket, Cos, Cheap Monday – Tudod mi bennük a közös?
2017-08-02 Zsófi
In FASHION

Arket, Cos, Cheap Monday – Tudod mi bennük a közös?

 

Bizonyára te is felkaptad a fejed a hír hallatán, miszerint a H&M Group új márkával tarol. Arról is tudsz, hogy több ismert márka is ezen kereskedelmi csoport szárnyai alatt bontakozott ki? Mielőtt bemutatnánk neked az újdonsült családtagot, elhoztuk neked azokat a márkákat is, melyekről lehet hallottál, esetleg vásároltál is tőlük, de nem sokat tudtál az eredetükről.  Íme a nagy H&M körkép!

This is a parallax text block. Click the edit button to change this text.

Mivel a H&M a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi hálózata a spanyol Inditex mellett, úgy gondoltuk nem árt kicsit tisztába tenni, melyek azok a márkák, amik az anyacéghez tartoznak, melyik milyen irányt képvisel, kis történeti áttekintéssel, és persze nem utolsó sorban, hol tudjátok beszerezni kedvenceiteket.

Minden 1947-ben kezdődött Västerås városában Svédországban, ahol Erling Persson megnyitotta nőkre fókuszáló ruhaboltját Hennes néven, ami annyira népszerűnek bizonyult, hogy egy évtizeden belül két új üzletet nyitott a svéd fővárosban. 1968-ban Hennes megszerezte a szintén svéd vadász ruházati márka Mauritz Widforss jogait, melyet egybeolvasztva saját cégével megalapította a Hennes & Mauritz immáron férfi és gyerek ruhát is kínáló ruhamárkáját. A cég rohamos terjeszkedést követően ’69-re már 49 üzlettel rendelkezett és a nemzetközi piacra való kilépés is megindult. ’80-as években már H&M néven nyílt meg az első német és holland üzlet is, valamit ekkor döntött az alapító Erling Persson, hogy átadja CEO helyét fiának, Stefan Persson-nak.  Innentől megállíthatatlan volt a növekedés és számos mérföldkő elérését követően méltán vívta ki magának a piacvezető szerepet.

H&M – kedves egyveleg 

A H&M Group legolcsóbb darabjait kínáló márkája, mely az utóbbi években a fenntarthatóság jegyében egyre több környezetbarát anyagot használ fel gyártás során. A hétköznapi outfitektől kezdve a designer kollaborációkig, női, férfi, gyerek, és lakberendezési darabokból is szép számmal válogathattok. Kedvencünk Alpár Ignác kalapja, azaz a Váci utca 1. szám alatt pompázó exkluzív enteriőrrel rendelkező négyemeletes üzlet, ami Közép – Európa legnagyobb H&M boltjaként szinte mindent elérhetővé tesz a vásárlók számára.

Weekday – nemes egyszerűség

2002-ben alapított márka, ami 2008-ban csatlakozott a H&M Grouphoz. A maga hétköznapi egyszerűségével nem hazudtolja meg márkanevét. Minimalista trendhajhászok otthona, női-, férfiruhák sportos kivitelezése, kedvező ár, elsőre ezek jutnak eszünkbe. Kishazánkban sajnos nincsenek jelen, de online bármikor a kosaratokba pakolhatjátok a fél kínálatot, hiszen kevés olyan darabjuk van, amit ne fogadnál el, pláne azon az áron. Legközelebb Bécsig kell utaznod, ha ódzkodsz az online rendeléstől, bár ide kattintva megtudod miért jó mégis rendelned. 

Cheap Monday – cool kényelem

Ha skinny jeans, akkor Cheap Monday, de persze ma már több fazon is bekerült a repertoárba. Eredetileg a Weekday-ből 2004-ben különváló farmermárka, így stílusban sok közös vonást fedezhetsz fel a kettő között. Az aktuális farmertrendet felvonultató, kiváló minőségű és rendkívül jó szabású nadrágok hosszú ideig a barátaid lehetnek. Sokunknak kínkeserves a tökéletes farmer megtalálása, ha te is küzdöttél már ezzel a problémával, akkor bátran ajánljuk a Cheap Monday farmereit. Sajnos önálló üzletünkből mindösszesen három van, de online bármikor tudsz rendelni.

Monki – ázsiai minimál

Ázsia csodálatos hely,  egyszer mindenképp el kell jutnod oda! Ám ha még nem volt hozzá szerencséd, ugorj fel a Monki weboldalára, ami rögtön elkalauzol az ázsiai street style fellegvárába. 2006-ban Svédországban alapított márka, ami 2008-ban csatlakozott a H&M Grouphoz. Kicsit minimál, kicsit bohókás, kicsit anime ihlette, kicsit minden megtalálható a Monki polcain. Férfiruhákat nem, nőit annál többet találhattok, de ezt is sajnos csak online, ugyanis legközelebbi boltjuk Bécsben található. Környezet tudatos kampányuk, a Monki Cares téged is levesz a lábadról. Céljuk, hogy 2030-ra minden farmerjük újrahasznosított, környezetbarát pamutból készüljön.

& Other Stories – bohém sikk

A H&M Grouphoz legutoljára csatlakozó, 2013-ban alapított márka, melyet a legsokoldalúbbnak mondhatunk, hisz párizsi és stockholmi, valamint egyes kollekciók los angelesi műtermek tervezőasztalai mögül kerülnek ki. Ez a márka joggal kerülte el eddig a figyelmedet, hisz itthon nincs üzletük, ez bizonyára már feltűnt, még online sem tudtok rendelni és még a bécsi üzletük sem a terjedelmesebbek közé tartozik. Bár a minimalizmus nem kifejezetten a fő irányvonaluk, ha utadba akad, nyugodtan térj be az üzletbe.

Cos – mennyei vonalvezetés

Ha még nem hallottál eleget az egyik kedvencünkről, lássuk, mit nem tudsz még a Cosról. 2007-ben Londonban alapított márka 199 üzlettel világszerte. Klasszikus elegancia a kevesebb több irányelvet képviselve, mely prémium minőségével lopta be magát a szívünkbe. Ha unod a tucat ruhákat, ez a te márkád. Ha minőséget szeretnél, itt vásárolj. Ha exkluzív shopping élményre vágysz megfizethető áron, az Andrássy út 33. lesz a második otthonod. De akár a munkahelyed is, ehhez kattints ide

Arket

Az Arket néven piacra vonuló márka nem meglepő módon a svéd letisztult vonalat képviseli, hasonlóképp a COS-hoz. Női, férfi, gyerek, valamint lakberendezési darabokat is megtalálhatunk, ami viszont igazi újítás, hogy a svéd és északi gasztronómiát bemutatva bisztró – kávézó is helyet kap a boltokban. Saját márkás termékek mellett több, a modern generációt kielégítő márkát is felvonultat az üzlet a kényelmet szem előtt tartva. Üzletnyitás nyár vége felé várható Londonban, a Regents Streeten, utána követi Koppenhága, Brüsszel és München is. Mivel a cég globális terjeszkedésre készül, Európa nagyvárosaiban mindenképp helyet kap egy-egy üzlet, így nem kizárt, hogy Budapest sem marad Arket nélkül. Ami viszont biztos, hogy a Londoni üzletnyitással egyidőben indul az online értékesítés is 18 országban. Mivel a H&M Group többi márkája is – Weekday, Cheap Monday, stb. – is elérhető számotokra, valószínűleg az Arket.com weboldalon itthonról is tudtok majd rendelni.

Reméljük ez a kis H&M körkép eloszlatott pár ködfelhőt a fejed fölül és néhány új infót is hozzáadott  a fashion nagykönyvedhez.