5 + 2 tipp a nyugodtabb életért

5 + 2 tipp a nyugodtabb életért
2016-06-11 uptostyle.hu

5 + 2 tipp a nyugodtabb életért

000

Egyre nagyobb teret hódít a slow living mozgalom, melynek célja, hogy általa az emberek visszavegyenek a mai mindennapos rohanásból, s az étkezéstől a divatig az élet minden területén kialakítsanak egy harmóniát, megteremtve egyúttal a testi-lelki egyensúlyt is. Ha már Te is többször gondoltál arra, milyen jó lenne egy kis megállás, íme tippjeink, melyek segítenek elsajátítani a slow életformát.

1. Menj vissza az időben

 

Süsd meg magadnak a kenyeret, kapcsold ki a tévét és a számítógépet, és inkább vigyél társasjátékot az esti összejövetelekre, a popcornt pedig készítsd el magad, a tűzhelyen. A technika csodálatos dolog, de a hétvégéidet próbáld meg úgy eltölteni, mintha nem is létezne.

2. Olvass többet

 

Kapcsold ki a telefonodat és minden környező technikai eszközt, ülj ki a napfényes kertbe, vagy akár egy parkba, vegyél elő egy könyvet, és engedd, hogy az irodalom csodálatos világa magával ragadjon egy képzeletbeli kaland erejéig. Hidd el, szuper érzés kiszakadni a hétköznapok problémáiból, és valahol egészen máshol járni fejben.

3. Szabadidős tevékenységek

 

Szinte lehetetlen elképzelni, mit is lehet csinálni számítógép, mobil és tévé nélkül. A lista azonban végtelen – ültess virágokat, rajzolj vagy fess bármit, ami eszedbe jut, próbálj- vagy fejlessz ki új recepteket, ünnepekkor készítsd magad az ajándékokat, varrd meg az elszakadt ruhákat, zenélj, olvass, menj el sétálni vagy kirándulni, biciklizni, sportolj. Soroljuk még?

4. Rutinból rituálé

 

Az olyan tevékenységek közül, mint például a kávéfőzés, teázás, étkezések, mosogatás stb. közül válassz egyet, amit ezentúl rituáléként fogsz végezni. A reggelit – legyen az egyedül vagy a pároddal – tedd meghitté, teríts meg gyönyörűen, minden finom falatot vigyél az asztalra, főzz kávét vagy teát, és élvezz ki minden ízt, ami csak az ízlelőbimbóidat érinti. Ha a napod hátralevő része rohanásból is áll majd, legalább csodásan indul a reggeled.

5. Unatkozni is tudni kell

 

Habár nagyon sokszor idegesítőnek érezzük az unalmat, bizony az sem könnyű tevékenység. Testünk tele van energiával, mely által unatkozáskor ránk tör az érzés, hogy valamit muszáj csinálnunk. Ha legközelebb Te is ezt érzed, próbálj meg elmerülni a környezetben, gyönyörködni a kék égben, figyelni a körülötted levő embereket, elmerülni a madarak csiripelésében. Az érzés majdhogynem felér egy meditációval.

6. Válassz hobbit

 

Tévénézés helyett keress magadnak egy hobbit, amivel rendszeresen foglalkozhatsz. Járj táncolni, cukrász- vagy virágkötő tanfolyamra, kézműves foglalkozásokra, varrótanfolyamra vagy könyvklubba. Válassz ki egy napot a héten, amit csak magadra és a hobbidra szánsz, és végre csinálj olyat, amire eddig úgy érezted, sosincs időd.

7. Egyszerre egy dolgot

 

A multi-tasking társadalmunk egyik legmeghatározóbb kifejezése. Evés közben zenét hallgatunk, megy a tévé, közben a barátainkkal csevegünk. Persze jó dolog, hogy ennyi mindenre tudunk egyszerre figyelni, a baj csak az, hogy mindez rettentően leterheli az idegrendszerünket, másrészt észre sem vesszük, hogy elszalad a nap. Ehelyett inkább élvezzük az ízeket, és éljük meg a pillanatokat.

Nem könnyű egyik pillanatról a másikra életmódot váltani. De a jó hír, hogy nem is kell. Mindent csak szép lassan kell elsajátítani, s miután belekóstoltál a lassúság édes ízébe, többet nem is akarsz majd sietni. Persze hova is sietnél, hiszen előtted az egész életed. A lényeg, hogy ne hagyd elszaladni!

Téged mennyire vonz ez az életstílus?

További cikkek amik még érdekelhetnek

ápr08
5+1 Húsvéti dekoráció ötlet
5+1 Húsvéti dekoráció ötlet

Húsvéti dekoráció ötletek – A tavasz beköszöntével kezdetét veszi a húsvéti készülődés. Varázsolj Te is üde hangulatot otthonodba a megújulás jegyében! Akár a hagyományos dekorációk szerelmese vagy, akár minden évben újítani szeretnél otthonod húsvéti köntösén, cikkünkben biztosan találsz kedvedre való dekorációs ötletet. Kreatívkodásra fel!

ápr07
Bruncholj otthon! 5+1 könnyedén elkészíthető fogás
Bruncholj otthon! 5+1 könnyedén elkészíthető fogás
By

Az Uptostyle csapata imád olyan helyekre járni, ahol elfogyaszthatunk egy remek reggelit vagy brunchot akár délután 2-kor is, viszont a jelenlegi helyzetben jobb ötletnek tartjuk, ha inkább otthon készítjük el saját brunch menünket. A következő hetekben mi is eleget teszünk a #maradjotthon felszólításnak és otthoni környezetben fogunk bruncholni. Ehhez mutatunk most 5+1 olyan étel ötletet, melyet Te is könnyedén elkészíthetsz, minimális alapanyag szükséglettel. Irány a konyha!

Már16
5+1 tavaszi dekoráció az otthonodba
5+1 tavaszi dekoráció az otthonodba
By

Lassan, de biztosan megérkezik a várva várt tavasz, a megújulás időszaka. Ilyenkor érdemes a környezetünket is megújítani, hiszen az otthoni kellemes hangulat is hozzájárul majd testi-lelki felfrissülésünkhöz.
Ehhez mutatunk 5+1 dekorációs tippet, melyekkel segítünk az otthonodat– általa pedig Téged is – tavaszias hangulatba lendíteni.

jan04
    Rázódj vissza a munkába! – 5+1 tipp, hogy könnyebben visszarázódj a munka világába!

    Szeptembertől újra visszatérhetünk a munka világába, a rohanós reggelek perceibe és a megannyi tennivaló kavalkádjába. A motivált kezdéshez azonban elengedhetetlen egy jól megtervezett rutin, ami a napjaidat könnyíti és gyorsítja meg. Használd tippjeinket, hogy az iskola és munka szezont produktívan, halogatás nélkül és jókedvűen kezdhesd!