5 + 2 tipp a nyugodtabb életért

5 + 2 tipp a nyugodtabb életért
2016-06-11 uptostyle.hu

5 + 2 tipp a nyugodtabb életért

000

Egyre nagyobb teret hódít a slow living mozgalom, melynek célja, hogy általa az emberek visszavegyenek a mai mindennapos rohanásból, s az étkezéstől a divatig az élet minden területén kialakítsanak egy harmóniát, megteremtve egyúttal a testi-lelki egyensúlyt is. Ha már Te is többször gondoltál arra, milyen jó lenne egy kis megállás, íme tippjeink, melyek segítenek elsajátítani a slow életformát.

1. Menj vissza az időben

 

Süsd meg magadnak a kenyeret, kapcsold ki a tévét és a számítógépet, és inkább vigyél társasjátékot az esti összejövetelekre, a popcornt pedig készítsd el magad, a tűzhelyen. A technika csodálatos dolog, de a hétvégéidet próbáld meg úgy eltölteni, mintha nem is létezne.

2. Olvass többet

 

Kapcsold ki a telefonodat és minden környező technikai eszközt, ülj ki a napfényes kertbe, vagy akár egy parkba, vegyél elő egy könyvet, és engedd, hogy az irodalom csodálatos világa magával ragadjon egy képzeletbeli kaland erejéig. Hidd el, szuper érzés kiszakadni a hétköznapok problémáiból, és valahol egészen máshol járni fejben.

3. Szabadidős tevékenységek

 

Szinte lehetetlen elképzelni, mit is lehet csinálni számítógép, mobil és tévé nélkül. A lista azonban végtelen – ültess virágokat, rajzolj vagy fess bármit, ami eszedbe jut, próbálj- vagy fejlessz ki új recepteket, ünnepekkor készítsd magad az ajándékokat, varrd meg az elszakadt ruhákat, zenélj, olvass, menj el sétálni vagy kirándulni, biciklizni, sportolj. Soroljuk még?

4. Rutinból rituálé

 

Az olyan tevékenységek közül, mint például a kávéfőzés, teázás, étkezések, mosogatás stb. közül válassz egyet, amit ezentúl rituáléként fogsz végezni. A reggelit – legyen az egyedül vagy a pároddal – tedd meghitté, teríts meg gyönyörűen, minden finom falatot vigyél az asztalra, főzz kávét vagy teát, és élvezz ki minden ízt, ami csak az ízlelőbimbóidat érinti. Ha a napod hátralevő része rohanásból is áll majd, legalább csodásan indul a reggeled.

5. Unatkozni is tudni kell

 

Habár nagyon sokszor idegesítőnek érezzük az unalmat, bizony az sem könnyű tevékenység. Testünk tele van energiával, mely által unatkozáskor ránk tör az érzés, hogy valamit muszáj csinálnunk. Ha legközelebb Te is ezt érzed, próbálj meg elmerülni a környezetben, gyönyörködni a kék égben, figyelni a körülötted levő embereket, elmerülni a madarak csiripelésében. Az érzés majdhogynem felér egy meditációval.

6. Válassz hobbit

 

Tévénézés helyett keress magadnak egy hobbit, amivel rendszeresen foglalkozhatsz. Járj táncolni, cukrász- vagy virágkötő tanfolyamra, kézműves foglalkozásokra, varrótanfolyamra vagy könyvklubba. Válassz ki egy napot a héten, amit csak magadra és a hobbidra szánsz, és végre csinálj olyat, amire eddig úgy érezted, sosincs időd.

7. Egyszerre egy dolgot

 

A multi-tasking társadalmunk egyik legmeghatározóbb kifejezése. Evés közben zenét hallgatunk, megy a tévé, közben a barátainkkal csevegünk. Persze jó dolog, hogy ennyi mindenre tudunk egyszerre figyelni, a baj csak az, hogy mindez rettentően leterheli az idegrendszerünket, másrészt észre sem vesszük, hogy elszalad a nap. Ehelyett inkább élvezzük az ízeket, és éljük meg a pillanatokat.

Nem könnyű egyik pillanatról a másikra életmódot váltani. De a jó hír, hogy nem is kell. Mindent csak szép lassan kell elsajátítani, s miután belekóstoltál a lassúság édes ízébe, többet nem is akarsz majd sietni. Persze hova is sietnél, hiszen előtted az egész életed. A lényeg, hogy ne hagyd elszaladni!

Téged mennyire vonz ez az életstílus?

További cikkek amik még érdekelhetnek

jún13
Nyári programajánló
Nyári programajánló
By

Tavasszal ugyan nem volt túl sok lehetőségünk programokat csinálni, de az remek hír, hogy ezt nyáron végre elkezdhetjük bepótolni. A lenti cikkünkben 5+1 olyan nyári – többnyire természetközeli – programot mutatunk be Nektek, amit biztonságosan tudtok élvezni, anélkül, hogy külföldre utaznátok. Kalandra fel, itt az ideje újra kapcsolatba lépni a külvilággal!

jún02
Hogyan tarts közösségi média szünetet?
Hogyan tarts közösségi média szünetet?
By

Valljuk be őszintén senki sem tudná elképzelni a napjait közösségi média nélkül. A mai világban egyre több időt töltünk online, a telefonon olvasunk híreket, játszunk, beszélgetünk és online is kapcsolódunk ki. Javasolt a függőség elkerülése érdekében szünetet tartani. Ha elhatároztad, hogy belekezdesz a detoxba, akkor tippjeink biztosan a segítségedre lesznek.

máj18
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
Támogasd Te is a helyi kisvállalkozókat!
By

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy kedvenc helyeinket, tervezőinket, helyi üzleteinket támogassuk ebben a nehéz időszakban és utána is. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük nektek pár olyan hazai és nemzetközi vállalkozást, akiknél szívesen vásárolunk Mi is, így Nektek is bátran tudjuk ajánlani!

máj11
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról
5+1 tipp a sikeres munkáért otthonról

A home office ideje alatt hajlamosak vagyunk ellustulni, így könnyen összegyűlhetnek a feladataink. A ideális napirend elengedhetetlen ahhoz, hogy otthonról is produktív legyél. Ha még nincs bevált módszered ez a lista segít majd, hogy hatékonyan dolgozz otthonról is!