15 tipp, hogy mindenhova pontosan érkezz!

15 tipp, hogy mindenhova pontosan érkezz!
2016-08-30 Pósafalvi Anett

15 tipp, hogy mindenhova pontosan érkezz!

000

 

Hajlamos vagy elkésni?  Túl sokat „szundizol”?  Képtelen vagy elérni a buszt? A pontosságot mindenki nagyra értékeli, szóval, ha a kérdésekre igennel válaszoltál, ideje változtatni! Olvasd el tippjeinket, és mostantól nem kell versenyt futnod sem az idővel, sem pedig a villamossal!

1. Érj oda minden megbeszélésre, találkozóra 10-15 perccel korábban, és kérj egy kávét egy közeli kávézóban!

Ahhoz, hogy ki tudd számolni, hogy mikor kell elindulnod otthonról, hogy pontosan odaérj, majd ez a gyakorlatban is megvalósuljon sok változónak meg kell valósulnia. Inkább csalj egy picit és indulj egy kicsit korábban!

2. Használd azt az okostelefont!

Indulás előtt nézz rá a BKK Futárra, vagy a Google Mapsre, hogy kiválaszthasd az aktuálisan leginkább megfelelő útvonalat, közlekedési módot! Így könnyen tájékozódhatsz az útlezárásokról és a balesetekről is. Nem jó kifogás a forgalomra fogni a késést…

3. A 2. pontban megállapítottad, hogy mennyi ideig fog tartani odaérni. Na, most ehhez adj hozzá 10 percet, hogy biztosra menj!

Valószínűleg nem létezik olyan személy, aki képes olyan gyorsan sétálni, ahogy azt az alkalmazás gondolja, vagy olyan tömegközlekedési eszköz, ami mindig pontosan érkezik.

4. Alakíts ki egy helyet a lakásban, ahova előző este kikészíted a kabátot és az előre bepakolt táskát!

Fontos, hogy olyan életmentő dolgokról se feledkezz meg, mint a lakáskulcs, a zsepi és a fülhallgató. Értékes perceket veszítesz, ha indulás előtt még ezekért is fel kell forgatnod a lakást.

5. Vegyél egy selyem párnahuzatot és szárítsd be a hajad előző este!

A selyem nagyjából megőrzi a frizurád formáját és reggelre csak az utolsó simítások maradnak.

6. Kerüld el, hogy azokat a meetingeket, amik a város két ellenkező pontján lesznek és ne írd be őket egymás után naptáradba!

Murphy ugyanis mindig dolgozik, és valami miatt tuti, hogy el fogsz késni…

7. A krónikus késésben szenvedő barátaidnak mindig fél órával korábbi időpontot adj meg!

Nehogy miattuk csússz le egy asztalfoglalásról! A találkozó után pedig mutasd meg nekik ezt a cikket!

8. Kelj fel, mikor megszólal az ébresztő!

Nem éri meg az a sokszor öt perc szundi, hogy kócosan, éhesen és koffeinmentesen érj be a suliba vagy a munkahelyedre!

9. Amikor van egy kis extra időd, ne kezdj bele olyan feladatokba, amikkel tudod, hogy nem fogsz végezni a következő találkozóig!

Gyakran előfordul, hogy a gyakran késők beleesnek ebbe a hibába, mivel úgy meglepődnek, hogy van még 10 percük indulásig a szokásos kapkodás helyett. Inkább indulj el időben ahelyett, hogy még elmosogatnál, vagy rendet raknál az íróasztalfiókokban!

10. Minden apróságot jelezz magadnak a határidőnaplódban, például azt is, hogy mikor kell mosnod, vagy mikor mész moziba!

Így tudni fogod, hogy mikor van időd ténylegesen és mikor kell előre tervezned és odaérned valahova.

11. Fektess be egy időzítős kávéfőzőbe, és ébredj minden reggel a koffein friss illatára!

Valljuk be, hogy úgy sem lesz időd minden egyes reggel kávét főzni, pedig mennyivel jobb, mint a Starbucks… Ez ezzel a csodamasinával könnyen kiküszöbölhető.

12. Nyugodtan hazudj magadnak a cél érdekében, és állíts minden órát a házban 10 perccel későbbre!

Ha mindig azt hiszed, hogy késésben vagy, mindenhova időben fogsz érkezni! Ez mindaddig működik, ameddig el nem kezdesz dühös lenni a barátaidra, hogy állandóan tíz perccel később érkeznek nálad…

13. Tanulj meg udvariasan, de mégis határozottan szólni, ha menned kell.

Sokszor belefutsz az utcán olyan régi ismerősbe, akivel évek óta nem találkoztál és beszéltél, de ilyenkor úgy érzi, hogy mindent tudnod kell róla, ami óvoda óta történt vele. Ez persze biztos, hogy akkor történik, mikor nagyon sietsz…

14. Állíts jelzést a telefonodon fontos eseményeknek, hogy tudd, mikor kell hívnod a taxit!

Nem elég, ha egy órával korábban emlékezteted magad, hogy lassan el kéne indulnod, a fontos üzleti megbeszélések vagy estélyek előtt biztosítsd be magad és legyen kész evakuálási terved!

15. Tiszteld mások idejét!

A késés a következő mondat nonverbális kommunikálása: „A te időd nem ér annyit, mint az a dolog, ami miatt késtem.” Senkinek nem esik jól, ha a partner minden egyes megbeszélt időpontról elkésik. Sokat segít, ha észben tartod, hogy mások ideje is pontosan ugyanolyan értékes, mint a sajátod!

 

 

Hasznosnak találod tippjeinket? Reméljük, sok stresszt spóroltunk meg neked! Várjuk a további időspóroló javaslatokat!

További cikkek amik még érdekelhetnek