10 skandináv márka, amit ismerned kell

10 skandináv márka, amit ismerned kell
2018-03-17 uptostyle.hu
In FASHION

Ti is szeretitek a skandináv divatot? Hány márkát ismertek?

Cikkünkben most mutatunk nektek 10 olyat, amit garantáltan megszerettek!

Tiger of Sweden

 

1. Amit kínálnak: 1903 óta látják el (elsősorban) a férfiakat prémium minőségű öltönyökkel. Nehezen megfizethető termékpalettájuk mára már bővült női vonallal és több ruhadarabbal is, de kezdeti eleganciájukat azóta is őrzik.

2. Különlegességük: Hosszú múltjukból kifolyólag remekül átvészelték mind a világháborúkat, mind a ’90-es évekbeli textilipari válságot, és minden nehézségből előnyt kovácsoltak. Minden darabjuk klasszikus, mégis hihetetlenül elegáns – tökéletes választás az üzletembereknek, üzletasszonyoknak.

3. A kedvencünk: ez a fehér blézer.

Wood wood

1. Amit kínálnak: Olyan szubkulturális darabokat Koppenhága szívéből, Nørrebroból, amelyben a high fashion keveredik a sportruházattal. Ennek eléréseképp stílusukban egymásba olvadva jelenik meg a divatos kifinomultság és a városi gyökerek.

2. Különlegességük: Termékeiket jellegzetes anyaghasználat jellemzi – ilyen például a rendkívül vastag pamut anyag. Játékosságuk mellett ruháik tökéletesen szabottak, és kényelmesek. Ennek megkoronázásaképp több, mint 50 kollaborációt dobtak piacra olyan híres márkákkal, mint a Nike, Adidas, Eastpak vagy a LEGO.

3. A kedvencünk: ez a fekete pulóver.

Acne Studios

 

1. Amit kínálnak: A ready-to-wear svéd nagykövetei, gyakran kápráztatják el vevőiket újszerű dolgokkal. Az egyedi darabok mellett basic termékeket is találunk, mindezt garantált minőségben. Ruháik nem csak a vállfákon és a próbababákon mutatnak jól, de remek szabásuknak köszönhetően abszolút hordhatóak. (Egyéb információt megtudhattok innen.)

2. Különlegességük: Johansson védjegye az egymás mellé állított tervezésben és a részletekre fordított figyelemben fedezhető fel, illetve saját fejlesztésű anyagokat is használ a kollekcióiban. A megszokottól eltérően rendelkeznek saját divatlappal, ez az Acne Paper, amely a divat mellett az élet több területével is foglalkozik – művészet, kultúra, fotózás.

3. A kedvencünk: ez a fehér blúz.

Samsøe & Samsøe

1. Amit kínálnak: A dán testvérpár márkájukban olyan stílust testesítenek meg, ahol az elegancia és a letisztultság tökéletes mértékben keveredik a városi divattal. Ezek mellett a tipikus skandináv elemek is azonnal felismerhetőek. (Bővebb információt megtudhattok innen.)

2. Különlegességük: Sajátos odafigyeléssel válogatják meg alapanyagaikat – valódi bőr, a legjobb minőségű pamutok, angóra gyapjú. Ehhez járulnak az egyedi szabások és minták, melyek által olyan minőséget biztosítanak a vásárlók részére, ami egészen egyedülálló a piacon. Szenvedéllyel és elhivatottsággal végzik munkájukat, és hisznek a kreatív ötletekben, melyek erőfeszítéseiket legjobban megvilágítják.

3. A kedvencünk: ez a hosszú, fekete mellény.

Norse project

 

1. Amit kínálnak: A Koppenhágában született márka kollekciójában többnyire egyszínű darabok szerepelnek: esőkabátok, kötött holmik, pulóverek, mellények, sapkák, pénztárcák – szóval minden, amire csak szükségünk lehet. Céljuk, hogy kényelmes viseletet biztosítsanak mindenkinek.

2. Különlegességük: Különös szenvedélyt táplálnak a funkcionalitás, minőség, a klasszikus és az ultramodern iránt. Darabjaikban ügyesen keverik a tradicionális felsőruházatot az avantgárddal, különleges japán termékekkel, és a sportruházattal.

3. A kedvencünk: ez a világoskék kabát.

NN07

 

1. Amit kínálnak: Klasszikus, normcore ruhákat, nemzetiségeken átívelve, mint ahogy azt a név is mutatja: No Nationality. Időtállóságukkal az a céljuk, hogy darabjaik minden egyes felvétellel egyre jobbak legyenek.

2. Különlegességük: Kampányaikat nem egy fehér stúdióban, tökéletes modellekkel és sminkes csapattal készítik, hanem 30-40 kg ruhával ellátogatnak az adott ország legikonikusabb helyeire, ahol egyszerű emberek közreműködésével bonyolítják le a fotózást.

3. A kedvencünk: ez a gyapjúkeverék pulóver.

Won Hundred

 

1. Amit kínálnak: A dán márka a skandináv stílust ötvözi az egyszerű nemzetközi divattal, kialakítva egy nagyon elegáns eredményt. Feltűnő ruháikkal elmossák az éles határt a laza és a munkában elvárt öltözékek között.

2. Különlegességük: Finom anyagokat használnak, hogy a lehető legjobban elérjék a ruhák tiszta hatását. Jól kombinálható dizájner darabokat készítenek, odafigyelve a részletekre és az időtállóság megteremtésére.

3. A kedvencünk: ez a sötétkék műszőrme kabát.

Monki

 

1. Amit kínálnak: Ők a H&M Group különcei. Bohókás, extrém ruhákkal kápráztatják el a merészebb vásárlókat. Ruháikat játékos stílus jellemzi egy csipetnyi vadsággal, ősültséggel, mindezt megengedhető árfekvéssel.

2. Különlegességük: A márka szívén viseli a kizsákmányolás és környezetszennyezés problémáját is, ezért alapanyagaikat felelősségteljesen válogatják meg. Olyan termékeket vásárolhatunk tőlük, melyek biztosan nem jönnek szembe velünk az utcán.

3. A kedvencünk: ez a szürke póló.

COS

 

1. Amit kínálnak: Szintén a H&M Group tagja, de tőlük sokkal letisztultabb, precízebb szabású, jobb minőségű, magasabb árfekvésű termékekkel szolgál a vásárlóknak. Újragondolva a klasszikus és alapvető elemeket, időtálló, a szezonon is átívelő darabokat kreálnak.

2. Különlegességük: Az üzletek helyszíneit nagyon tudatosan válogatják meg – a régi épületek elemeinek megőrzésével alakítanak ki modern, barátságos környezetet. (Előbbi cikkünkből megismerhetitek az itthon hamarosan megnyíló üzlet egyik kirakati elemét.)

3. A kedvencünk: ez a gyapjú, pamut és selyem keverék ruha.

Pieces

 

1. Amit kínálnak: Egyszerű, minőségi, megfizethető kiegészítőket és alapdarabokat (fehér póló, fekete nadrág, garbó), melyek megléte minden gardróbban kötelező.

2. Különlegességük: Egyszerűségükkel és sokszínűségükkel megadják a nőknek a lehetőséget, hogy az alapdarabokat megfűszerezve, kiegészítőik segítségével kialakítsák saját stílusukat. Kollekciójuk megalkotásakor odafigyelnek a részletekre és a minőségre.

3. A kedvencünk: ez a hosszú, fehér ing.

Reméljük, hasznos volt számotokra ez a kis útmutató.

Ha északon jártok, mindenképp térjetek be üzleteikbe is!

Addig is, kellemes nézelődést a webshopokban!

Nektek melyik márka tetszik legjobban?