Milyen napszemüveget vegyél a nyárra?

Találd meg a tökéletes párt velünk!

Milyen napszemüveget vegyél a nyárra?
2017-06-22 Greta Dobai

Nyár napszemüveg nélkül? Biztos, hogy nem! Egyesek egy kisebb optika kínálatát megszégyenítő kollekciót halmoznak fel, míg mások egy pár klasszikus, „mindenhezmegy” darab mellett teszik le a voksukat. Bármelyik táborba is tartozol, napszemüveg vásárlásánal van néhány alapszempont, amit érdemes figyelembe venned.

Tetszik?  ✔️
Megfelelő az UV védelem?  ✔️
Jól áll? Na itt kezdődnek a bajok!

A boltba betérve hosszú percek telhetnek el 1-2   könnyed idegosszemlással és egy kisebb arcplaszitika gondolatával tarkítva, mire megtalálod A DARABOT. Egy egyszerű trükkel azonban megkímélheted magad ettől az idegpróbáló folyamattól. Ismerd meg az arcformádat!

Ennyi. Igaz, igényel némi felkészülést, de a legközelebbi napszemüveg vadászaton már tudni fogod, mely fazonokat érdemes leemelned a polcról és melyeket kell távolról elkerülnöd. Ismerd meg a arcformád jellemzőit és az Uptostyle tagjainak kedvenc szemüvegeit a nyárra!

 

 

 Így állapítsd meg az arcformádat! 🙂  

Kevesen vannak, akik első ránézésre rá tudnák vágni, milyen formájú arcuk is van. Valljuk be, nem egyszerű! De aggodalomra semmi ok, mert számtalan praktika létezik ennek megállapítására!

A legmókásabb ezek közül talán a “rúzsostükrös” módszer, amihez nem kell más egy rúzson, egy tükrön és a rajztudásodon kívül. Állj a tükör elé, kösd hátra a hajad és rajzold körbe a tükörképeden az arcod külső pontjait. Ha ez megvan, válaszolj a következő kérdésekre. 

Mi a legszélesebb része az arcodnak?

Minden egyforma: Ha a homlok, az arccsont és az állkapocs szélességed egyenlő, akkor négyzet, kerek vagy ovális arcod lehet. Ugorj a második lépésre, hogy több betekintést kapj.

Homlok: Ha a homlokod a legszélesebb és az arcod lefelé elkeskenyedik, akkor a szív alakú kategóriába esel.

Arccsont: Gyémánt alakú az arcod, ha az arccsontod a legszélesebb.

Állkapocs: Ha az állkapocs a legszélesebb rész akkor  háromszög alakú arcformád van.

Milyen alakú az állad?

Kerek: A kerek és ovális arcformáknak kissé lekerekített álla van.

Szögletes: Ha erős állkapcsod van, akkor legvalószínűbb, hogy szögletes alakú a fejformád. A másik két ponttól függően, lehetsz még gyémánt vagy háromszög is.

Hegyes: Semmi kétség, hogy szív alakú arcod van.

 

Milyen hosszú az arcod?

Rajzolj a tükörképedre egy vízszintes vonalat közvetlenül a szemek alatt és egy másik vonalat függőlegesen, ami a homlokod tetejétől indul, áthalad az orrodon és az állad alján ér véget. Kaptál egy kereszt alakot.

Kerek: Ha a kereszted egy az egyhez arányú, akkor az arcod kerek alakú.

Hosszúkás: Hosszúkás arcod van ha a vízszintes vonalad rövidebb mint a függőleges.

Gyémánt

Jellemzők: Az áll határozott és elkeskenyedő, de nem annyira, mint a hosszúkás arcformánál.  Az arccsontok kiugróak és szélesebbek a homloknál, a szem vonala keskeny.  Az elsődleges cél, hogy felhívd a figyelmet a szemkörnyékedre, úgy hogy szélesebb napszemüveget választasz. 

Ami jól áll: Keress olyan kereteket, amiknek a felső része hangsúlyos. A macskaszem formájú keret is jó választás lehet, ha ki akarod emelni az arccsontodat. 

Mondj nemet: A vékony keretekre, amelyek kihangsúlyozzák a keskeny szemvonaladat.

A mi kedvencünk: Priszci a Ray-Ban Round fekete lencsés modelljét választotta, ami tényleg egy klasszikus darab, hosszú évekig a társad lehet és  laza vagy elegáns outfitekhez is tökéletes választás.

Kerek

Jellemzők: A kerek arcformára jellemző a széles áll és a homlok. A forma attól lesz kerek, hogy az arc szélessége megegyezik az arc magasságával.

Ami jól áll: A kerek arcformához a szélesebb kerettel rendelkező szemüvegek állnak jól, hiszen ezek optikailag keskenyítik az arcot. Ha te is ebbe a típusba tartozol, nyugodtan hordj macskaszem, wayfarer vagy szögletes fazont.

Mondj nemet: Kicsi, kerek formákra és a túlméretezett keretekre, amelyek az arcot még kerekebbé teszik.

A mi kedvencünk: Adélt ebben a gyönyörű Le Specs  Halfmoon magic napszemüvegben kaptuk lencsevégre. Igaz, hogy az ő arcformája csak enyhén kerek, de garantáljuk, hogy ez a szemüveg jól fog állni rajtad, ha ebbe a típusba tartozol!

Szív

Jellemzők: Sokszor lehet találkozni a háromszög alakú elnevezéssel is, hiszen jellemzői alapján olyan ez az arcforma, mint egy fordított háromszög. A homlok széles, az arccsont magas, viszont az áll hegyes és elkeskenyedő. A célod az legyen, hogy egyensúlyba hozd az arcod felső széles és az alsó keskeny részét.

Ami jól áll: Próbálj ki olyan kereteket, amelyeknek az alsó része hangsúlyos, ezzel ki tudod szélesíteni az arcod alsó keskeny részét. Válassz világos színeket, részesítsd előnyben a könnyű anyagokból készült napszemüvegeket, valamint a keret nélküli stílusokat.

Mondj nemet: A tetején kiszélesedő vagy díszített darabokra, amelyek a homlokodra vonják a figyelmet.

A mi kedvencünk: Domi Chloé Carlina modelljét választotta pasztellpink verzóban. Ha szereted a feltünő darabokat, ez biztos a kedvenced lesz!

 

Hosszúkás

Jellemzők: Ha keskeny a az arcod és inkább hosszabb mint szélesebb, magas arccsontod van, hosszú az orrod és magas a homlokod, akkor hosszúkás fejformád van. 

Ami jól áll: Ha a szokásosnál hosszabb arccal rendelkezel, akkor a szélesebb szemüvegfajták, más néven aviator keretek feltétlenül neked szólnak. Mivel szélesek, így optikailag rövidítik és szélesítik a hosszúkás arcodat.

Amire mondj nemet: az alacsony keretekre, amik nem illenek az arcod mértéhez. A keskeny és négyszögletes keretek sem előnyösek, mert nem szélesítenek az arc felső részén.

A mi kedvencünk: Kata Marc Jacobs darabját szúrta ki rögtön, szerintünk sem választhatott volna jobban. 

Ovális

Jellemzők: A formája leginkább egy tojáshoz hasonlít, mégis ez a legszimmetrikusabb arcforma. Az ovális arcúaknak magas, formás arccsontjuk és enyhén ívelt állvonaluk van. A homlok magassága kiegyensúlyozza az arc alsó felét, így a homlok és az áll nagyjából egy vonalban helyezkedik el

Ami jól áll: Szinte bármilyen keret jól áll. Különösen kedvezőek a geometrikus vagy a kerek formák. Arcod legszélesebb részéhez képest a keret szélessége mindig legyen picit nagyobb. A szögletes napszemüvegek is jól állnak.

Mondj nemet: túl magas szemüvegek, amelyek túlméretezik az arc hosszát, illetve a keskeny keretekre, amelyek a keskeny szemvonalra hívják fel a figyelmet.

A mi kedvencünk: Tami Céline Marta modelljét választotta, klasszikus de mégis elegáns stílust képviselve. Ha az “less is more” híve vagy, ez a te szemüveged!

Reméljük útmutatónkkkal megkönnyítettük neked is a választást és magabiztosan tudod beszerezni a legújabb napszemüvegedet!  😎

 

Köszönjük a szemüvegeket a SUNANDEYE csapatának!

Photography: Dombóvári Judit

Art director: Varga Priszci

 

MUA: Horváth Glória

Modellek: Csapattagjaink, Priszci, Adél, Domi, Kata és Tami.

További cikkek amik még érdekelhetnek

Sze12
Praktikus alkalmazások utazáshoz – Ezeket töltsd le, ha utazni mész!
Praktikus alkalmazások utazáshoz – Ezeket töltsd le, ha utazni mész!
By / No Comments

Lassan vége az indián nyárnak és beköszönt az ősz, a maga borús, esős, szürke napjaival. És mi lehetne ilyenkor a legjobb megoldás, hogy kitörjünk ebből a monotonitásból? Nem más, mint egy last minute utazás! Mivel manapság már egyszerűbb az okostelefonokban tárolni a fontos tudnivalókat, így összegyűjtöttünk számotokra pár olyan applikációt, amelyek még felhőtlenebbé teszik a kikapcsolódást!

Júl12
Pazarlás vs. tudatos vásárlás- Te hova tartozol?
Pazarlás vs. tudatos vásárlás- Te hova tartozol?

Mit is jelent a tudatos vásárlás? Minőség vagy mennyiség? Cikkünkből megtudhatod hogyan kerülheted el a felesleges ruhavásárlást, és hogyan adhatsz tovább megunt darabjaidon a legkörnyezettudatosabb módon.

máj14
Let’s shop online – azaz miért vásárolj online
Let’s shop online – azaz miért vásárolj online

Az itthoni vásárlási lehetőségek viszonylag szűkösek a divatra érzékenyek számára. Mit csináljon tehát az, aki nem repes az örömtől, ha a komplett gardróbszekrénye szembejön vele az utcán, és aki nem tudja önvédelmi fegyverként használni a tárcáját a sok húszezresnek köszönhetően?

máj02
5 elhagyhatatlan dolog az egyetemi élethez
5 elhagyhatatlan dolog az egyetemi élethez
By

Gimis fejjel olyan gondtalannak tűnik az egyetemi élet. A “Nagyok” saját maguknak rakják össze az órarendet, akkor járnak be amikor jónak látják, azt tanulják, amit mindig is akartak, és nincsenek úgynevezett “felesleges” órák. A valóságban viszont az egyetemi mindennapok egy árnyalatnyival összetettebbek ennél. Olvasd el, mikre is lesz szükséged az összeszedett egyetemi élethez.