Avantgard hatások a XXI. században – ATIFA RASOOLI

Avantgard hatások a XXI. században – ATIFA RASOOLI
2016-11-30 Molnár Anett
In DESIGN

Az avantgard a XX. század első felét magába foglaló művészeti irányzatok összegzése. Törekvéseik között kulcsfontosságú volt a hagyományok megújítása vagy újraformálása.

Ez a korstílus nagyon sok kortárs alkotót megihletett már, köztük Atifa Rasoolit is. A dán divattervezőt leginkább a kubizmus és az abból kialalkult, futurizmus és konstruktivizmus inspirálta. Legelső kollekcióját 2012-ben dobta a piacra.

Munkáira jellemző a letisztult, minimalista, elegáns stílus, de mégis az éles vágások és geometrikus formák miatt valamilyen szempontból lázadó.
Ezeken jól látható, hogy a geometrikus formák dominálnak, ami a konstruktivizmus egyik legfontosabb eszköze. Ezekből építkezik és nem csak azt akarja elérni, hogy szép legyen a ruhadarab, hanem azt is, hogy kényelmes legyen, vagyis egy funkciót betöltve. Ez a funkcionalitás a német Bauhaus intézmény egyik legnagyobb törekvése volt a konstruktivista szemlélet mellett.

A jövőbe vetett hit, a dinamizmus és a sebesség jellemzi legjobban a futurizmust.
Rasooli kollekciói is ezt sugallják számunkra: valami új és városi hangulatot, a modern élet dinamikáját.
Erre a stílusra a kubizmus volt a legnagyobb hatással, amit szintén felfedezhetünk a ruhákban, mivel geometrikus formákat használ és le is redukálja azt.

A ruhadarabok visszafogott színvilággal rendelkeznek, a fehér, a szürke és a fekete színek dominálnak általában a kreációkban. Ez is jelentheti a nagyvárosi fejlődést és elgépiesedést, amit a futurizmus képviselt. Egyébként még a kubisták használtak alapszíneket és az érzéseket vetítették ki a formák megjelenítésével.

Ha még kíváncsi vagy több munkájára, akkor kattints ide!

[/spb_row]
okt03
School essentials – Ezekkel a termékekkel turbózd fel a tanéved!
School essentials – Ezekkel a termékekkel turbózd fel a tanéved!
By / No Comments

Az ősz beköszöntével a napozó ágyon való pihenést felváltja az iskolapad. Persze nem könnyű búcsút mondani a napsütésnek és a csodás nyári kalandoknak, de néhány dizájnos – és nem mellesleg praktikus – kiegészítővel feldobhatod a szürke hétköznapokat. Ismerős a helyzet, mikor az iskolában jössz rá, hogy mennyi mindent kéne beszerezni? Ha még te sem zártad le a tanszer-bevásárló körutat, cikkünkben olyan termékeket találsz, melyeket mindenképp szerezz be az iskolai élethez!

okt01
5 egészséges szokás, ami megváltoztatja az életedet!
5 egészséges szokás, ami megváltoztatja az életedet!

Hiszünk az apró részletekben, hiszen egy egyszerűbb outfitet is merőben meg tud változtatni egy különlegesebb kiegészítő. Ugyanígy, ha kisebb újításokat vezetünk be napi rutinunkban, vagy hozzáállásunkban, az egész közérzetünkre hatással lehet. Most 5 ilyen tippet szedtünk össze nektek, amiknek alkalmazásával és kis odafigyeléssel hatalmas változásokat érhettek el.

Sze30
Millenial branding – Márkák, melyek az antibrandinget képviselik
Millenial branding – Márkák, melyek az antibrandinget képviselik
By

Az ezredfordulós és a Z generáció speciális esetnek számítanak. A cégeket is alaposan megdolgoztatják a pénzükért, ugyanis nem hagyják, hogy a reklámok befolyásolják őket. A millenial branding szembemegy a konvencionális marketinggel és reklámozással, és egyértelműen könnyebben megfogja a fiatalokat.

Sze12
Praktikus alkalmazások utazáshoz – Ezeket töltsd le, ha utazni mész!
Praktikus alkalmazások utazáshoz – Ezeket töltsd le, ha utazni mész!
By / No Comments

Lassan vége az indián nyárnak és beköszönt az ősz, a maga borús, esős, szürke napjaival. És mi lehetne ilyenkor a legjobb megoldás, hogy kitörjünk ebből a monotonitásból? Nem más, mint egy last minute utazás! Mivel manapság már egyszerűbb az okostelefonokban tárolni a fontos tudnivalókat, így összegyűjtöttünk számotokra pár olyan applikációt, amelyek még felhőtlenebbé teszik a kikapcsolódást!